Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και μανιτάρια

Print Friendly, PDF & Email

Η ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και μανιτάρια είναι μια καλή λύση για ένα βράδυ με φίλους. Συνδυασμός υλικών, τυριά, αβγά και λαχανικά, που είναι χορταστικός και θρεπτικός.

Τα κολοκυθάκια είναι πηγή αντιοξειδωτικών, και μάλιστα η μεγαλύτερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών είναι στη φλούδα τους. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, C και μαγνήσιο.

Αν και τα μανιτάρια κατατάσσονται συχνά στην ίδια κατηγορία με τα λαχανικά, στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτά. Πρόκειται για μύκητες, ένα είδος καρπού χωρίς χλωροφύλλη και άνθη, ο οποίος αναπτύσσεται σε σκιερό και υγρό περιβάλλον, πάνω σε κάποια θρεπτική βάση, όπως είναι το ξύλο (κορμοί δένδρων), το φυτόχωμα και πολλά άλλα.

Θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων. Όμως έχουν σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των απαραίτητων αμινοξέων, είναι υψηλής βιολογικής αξίας.  Επομένως θεωρούνται ιδανικά για τους χορτοφάγους.

Αποτελούν ακόμη, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού περιέχουν ελάχιστες θερμίδες (13 θερμίδες ανά 100 γραμμ.). Το ελάχιστο νάτριο, τέλος, που βρίσκουμε σε αυτά, τα κάνει ιδιαίτερα αγαπητά σε όσους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν διατροφή φτωχή σε αλάτι.

Η ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και μανιτάρια είναι μια καλή λύση και για παιδικό πάρτυ. Για παιδικά πάρτυ προτείνουμε κεφτεδάκια κοτόπουλου ή κροκέτες κοτόπουλου χωρίς γλουτένη.

Κοινοποίηση

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και μανιτάριαΟμελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και μανιτάρια