Παγωτό γιαούρτι με φράουλες

Print Friendly, PDF & Email

Από τα πιο δημοφιλή  κατεψυγμένα επιδόρπια, είναι το παγωτό γιαούρτι και κυρίως το παγωτό γιαούρτι με φράουλες. Οι  περισσότεροι άνθρωποι θα συμφωνούσαν μαζί μας ότι το παγωτό  γιαούρτι  είναι πιο υγιεινό από το παγωτό, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι σπιτικό.

Οι έρευνες δείχνουν ότι  άνθρωποι κατανάλωναν  απλό γιαούρτι για πάνω από τέσσερις χιλιετίες, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και την Ινδία. Το γιαούρτι μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ στις αρχές του 1900. Σταθερά αυξήθηκε στη δημοτικότητά του ως είδη υγιεινής διατροφής τις επόμενες δεκαετίες. Στη δεκαετία του 1930, ο Dannon άρχισε να πουλάει προσυσκευασμένο γιαούρτι για πρώτη φορά στις Η.Π.Α. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, με τη δημοτικότητα του παγωτού, οδήγησε στην παρασκευή του παγωτού-γιαούρτι.

Ενώ ξεκίνησε  σχετικά  δυναμικά, η ζήτησή του περιορίστηκε στη δεκαετία του ΄90 .

Οι τάσεις όμως αλλάζουν  και η ζήτηση των καταναλωτών για παγωτό- γιαούρτι αυξήθηκε ραγδαία σε όλον τον κόσμο.

Σε σύγκριση με το παγωτό, το κατεψυγμένο γιαούρτι περιέχει λιγότερο λίπος ανά μερίδα, ιδιαίτερα κορεσμένο λίπος, το οποίο είναι σημαντικό να περιοριστεί για τη βέλτιστη υγεία της καρδιάς.

Αυτή η συνταγή για σπιτικό παγωτό γιαούρτι με φράουλες είναι γρήγορη και εύκολη και πολύ φθηνότερη.

Παίρνουμε  πρωτεΐνη  από το στραγγιστό γιαούρτι και μια μικρή δόση ωμέγα-3 λιπαρών από τον λιναρόσπορο. Ακόμη τα αντιοξειδωτικά από τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας προσφέρουν καρδιαγγειακά οφέλη, όπως βελτίωση της κατάστασης των αιμοπεταλίων και μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Το παγωτό γιαούρτι με φράουλες μας προσφέρει υγεία και τέλεια γεύση, όπως και μπουκίτσες φράουλας με κρέμα αμυγδάλου.

Κοινοποίηση

παγωτό γιαούρτι με φράουλεςπαγωτό γιαούρτι με φράουλες