Πασχαλιάτικη σαλάτα με γραβιέρα

Print Friendly, PDF & Email

Πασχαλιάτικη σαλάτα με γραβιέρα και αμύγδαλα!  Το καλύτερο είναι  να  συνοδεύουν το πλούσιο γεύμα της Κυριακής του Πάσχα διάφορες σαλάτες με φρέσκα λαχανικά. Όσο περισσότερες σαλάτες προσθέσουμε στο μενού μας τόσο πιο υγιεινό θα το κάνουμε. Η σαλάτα με γραβιέρα ταιριάζει επίσης και σε τραπέζι με ζυμαρικά.

Ας κάνουμε ένα τραπέζι γεμάτο χρώματα, γεύσεις αλλά κυρίως χαρά κι αγάπη.

Η γραβιέρα Κρήτης αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια σε ασβέστιο τυριά. Η κατανάλωση ασβεστίου σε επαρκή ποσότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία των οστών και των δοντιών. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι βοηθάει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην ορμονική λειτουργία και συντελεί στην πήξη του αίματος. Έρευνες υποδηλώνουν την συμβολή του ασβεστίου στη διατήρηση χαμηλού σωματικού βάρους. Χρειάζεται όμως προσοχή γιατί λόγω της ιδιαίτερα δελεαστικής γεύσης της. Μπορούμε εύκολα να καταλήξουμε να καταναλώσουμε μεγαλύτερη ποσότητα από ό,τι επαρκεί για τις ανάγκες μας. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα να υπερβούμε εύκολα τις ημερήσιες θερμιδικές μας ανάγκες και την ημερήσια συνιστώμενη κατανάλωση λίπους και νατρίου. Τα 100γρ γραβιέρας αποδίδουν περίπου 470 θερμίδες, 32 γραμμάρια λίπους και 473mg νατρίου. Τέλος η γραβιέρα αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και άριστη πηγή φωσφόρου, μαγνησίου και σιδήρου.

Μπορούμε να επιλέξουμε επίσης τη σαλάτα με αβγά και καπνιστό σολομό,  σαλάτα με σπανάκι και χαλούμι, ή  ανηθοσαλάτα,  για μεγαλύτερη ποικιλία.

Κοινοποίηση

Πασχαλιάτικη σαλάτα με γραβιέρα