Πατάτες στον φούρνο με κάρι και κουρκουμά

Print Friendly, PDF & Email

Υγιεινές πατάτες κάρι στον φούρνο χωρίς πολλά λιπαρά, πλούσιες σε φυτικές ίνες, γιατί μαγειρεύονται με τη φλούδα. Περιέχουν αρκετά αντιοξειδωτικά χάρη στον κουρκουμά.

Οι πατάτες είναι καλύτερο να τρώγονται με τη φλούδα, αρκεί να τις πλύνουμε καλά. Στη φλούδα βρίσκονται οι φυτικές ίνες που μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πεπτική διαδικασία. Μάλιστα φλούδες από τις πατάτες περιέχουν μεγάλη ποσότητα. Η μη ικανοποιητική πρόσληψη ινών, μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Οι φλούδες είναι επίσης ιδιαίτερα πλούσιες σε σίδηρο, κάλιο, νιασίνη και βιταμίνη C. Επίσης ενώ οι πατάτες ανεβάζουν το σάκχαρο, όταν καταναλώνονται με τη φλούδα, η αύξηση αυτή δεν είναι τόσο απότομη. Οπότε οι διαβητικοί καλύτερα να τις καταναλώνουν με τη φλούδα. Επίσης οι πατάτες με τη φλούδα δίνουν πιο εύκολα το αίσθημα του κορεσμού και μπορούν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Το κάρι ταιριάζει πολύ με τις πατάτες και  το κοτόπουλο. Η σκόνη κάρι που κυκλοφορεί  είναι ένα μείγμα μπαχαρικών. Οι περισσότερες συνταγές σκόνης κάρι περιλαμβάνουν  κόλιανδρο, κουρκουμά, τριγωνέλα, κύμινο καθώς και άλλα μπαχαρικά. Η σκόνη κάρυ και η σύγχρονη χρήση της λέξης “κάρι”, είναι δυτική εφεύρεση και δεν αντανακλά τυχόν ειδικό τρόφιμο της Νότιας Ασίας, αν και ένα παρόμοιο μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται στην Ασία, ονομάζεται γκαράμ μασάλα.

 

Και έχουμε και μια άλλη συνταγή επίσης με κουρκουμά.  Δοκιμάζουμε ρεβίθια με κάρι και κουρκουμά.

Κοινοποίηση

πατατες φουρνου με καρυ και κουρκουμαπατατες στο φουρνο με καρυ και κουρκουμαπατατες φουρνου με καρυ και κουρκουμα