Πατάτες με αβγά στον φούρνο

Print Friendly, PDF & Email

Οι πατάτες με αβγά είναι αγαπημένο, εύκολο φαγητό κυρίως για παιδιά. Συνήθως γίνεται στο τηγάνι οπότε έχει αρκετά λιπαρά. Το κάνουμε εξίσου νόστιμο αλλά πιο υγιεινό στον φούρνο. Είναι ένα φαγητό που μπορεί να αποτελέσει ένα γρήγορο γεύμα όταν δεν έχουμε χρόνο για να μαγειρέψουμε. Για παράδειγμα το καλοκαίρι έχουμε ένα πλήρες μεσημεριανό αν το συνοδεύσουμε με μια σαλάτα panzanella με ντάκο. Διπλασιάζουμε την ποσότητα ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε.

Οι πατάτες με αβγά στο φούρνο είναι η ελαφριά παραλλαγή της Ισπανικής ομελέτας ή tortilla που γίνεται όμως στο τηγάνι.

Πρόκειται ίσως μαζί με την παέγια για το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της Ισπανίας.

Καταναλώνεται σαν σνακ, σαν ορεκτικό ακόμη και σαν κυρίως πιάτο σε όλη την χώρα .

Κύρια υλικά τα αβγά,  οι πατάτες και τα κρεμμύδια που βέβαια εμπλουτίζονται με βάση τη φαντασία του μάγειρα, με λαχανικά  αλλαντικά και τυριά.

Η ομελέτα φούρνου αυτή συνδυάζει τους υδατάνθρακες με τις πρωτεΐνες σε ένα πιάτο. Τα αβγά είναι θρεπτική τροφή και ίσως λίγο παρεξηγημένη. Ένα αβγό περιέχει όση χοληστερόλη χρειάζεται ένας άνθρωπος την ημέρα. Άτομα με πρόβλημα με τη χοληστερόλη τους μπορούν να καταναλώνουν αβγά με μέτρο. Έχει αποδειχθεί ότι η χοληστερόλη αυξάνεται κυρίως από τα τρανς λιπαρά που περιέχονται στις μαργαρίνες και τα επεξεργασμένα κρέατα.

Κοινοποίηση

πατάτες με αβγάπατάτες με αβγάπατάτες με αβγά