Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα

Print Friendly, PDF & Email

Επιτέλους μια υγιεινή πατατοσαλάτα με αρωματικά, χωρίς μαγιονέζα, αβγά, γλουτένη και προπαντός εύκολη στην παρασκευή της. Η πατατοσαλάτα αυτή γίνεται με βραστές πατατούλες, ελαιόλαδο και αρωματικά χόρτα.

Δεν ξεφλουδίζουμε τις baby πατάτες γιατί οι φυτικές ίνες από τη φλούδα βελτιώνουν τον γλυκαιμικό δείκτη.

Οι πατάτες είναι καλύτερο να τρώγονται με τη φλούδα, αρκεί να τις πλύνουμε καλά. Στη φλούδα βρίσκονται οι φυτικές ίνες που μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πεπτική διαδικασία. Μάλιστα φλούδες από τις πατάτες περιέχουν μεγάλη ποσότητα. Η μη ικανοποιητική πρόσληψη ινών, μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Οι φλούδες είναι επίσης ιδιαίτερα πλούσιες σε σίδηρο, κάλιο, νιασίνη και βιταμίνη C. Επίσης ενώ οι πατάτες ανεβάζουν το σάκχαρο, όταν καταναλώνονται με τη φλούδα, η αύξηση αυτή δεν είναι τόσο απότομη. Οπότε οι διαβητικοί καλύτερα να τις καταναλώνουν με τη φλούδα. Επίσης οι πατάτες με τη φλούδα δίνουν πιο εύκολα το αίσθημα του κορεσμού και μπορούν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.

 

Προτιμούμε την πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα γιατί είναι πιο υγιεινή και με λιγότερες θερμίδες. Οι βραστές πατάτες επιπλέον δεν περιέχουν το βλαβερό ακρυλαμίδιο (δείτε εδώ).

Ακρυλαμίδιο αναπτύσσεται όταν τηγανίζουμε τις πατάτες ή γενικά τις μαγειρεύουμε σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.

Αν μας άρεσε η πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα δοκιμάζουμε  στο πλάι την σάλτσα κόκκινης πιπεριάς.

, ,

Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζαΠατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζαΠατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα