Παϊδάκια με σάλτσα δυόσμου και κουσκούς

Print Friendly, PDF & Email

Τα αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα δυόσμου και κουσκούς είναι ένα πιάτο για την ημέρα του Πάσχα με Αράβικες πινελιές. Τα παϊδάκια με σάλτσα δυόσμου είναι ιδανικά για όλους όσους δεν ψήνουν στη σούβλα αλλά παράλληλα ζητάνε κάτι διαφορετικό.

Το κρέας του αρνιού, και ιδιαίτερα των μικρών ζώων ηλικίας κάτω του έτους, έχει γεμάτη γεύση μέρος της οποίας αποδίδεται στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε λίπος. Στα 100γρ. κρέατος, ποσότητα που αντιστοιχεί στο μέγεθος της «παλάμης σας», θα βρείτε περίπου 280 θερμίδες. Την ίδια στιγμή, το αρνίσιο κρέας είναι καλή πηγή βιταμίνης Β12, που χρειάζεται για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επιπλέον, ξεχωρίζει για την περιεκτικότητά του σε ψευδάργυρο και σελήνιο, με ανοσοενισχυτική και αντιοξειδωτική δράση αντίστοιχα. Τι είναι όμως εκείνο που κάνει το αρνίσιο κρέας επιβαρυντικό για την υγεία; Φυσικά το λίπος το οποίο περιέχει. Στα 100γρ. κρέατος αντιστοιχούν 20γρ. λίπους, από τα οποία τα 8γρ. ανήκουν στα επιζήμια κορεσμένα λιπαρά. Εάν επιμείνουμε στο αρνίσιο κρέας προτιμούμε πιο «στεγνά» κομμάτια όπως το μπούτι,  και αφαιρούμε το ορατό λίπος. Αλλιώς μπορούμε να επιλέξουμε το κατσίκι, που ως γνωστόν είναι πιο άπαχο.

Ο δυόσμος σπάει την έντονη γεύση του κρέατος όπως και όλα τα φρέσκα μυρωδικά. Για την Kυριακή του Πάσχα προτείνουμε σουβλάκια αρνίσια.

 

Κοινοποίηση

Παϊδάκια με σάλτσα δυόσμου και κουσκούς