Πιτσάκια μελιτζάνας

Print Friendly, PDF & Email

Τα πιτσάκια μελιτζάνας είναι μια υγιεινή εκδοχή finger food.  Μπορούν να επίσης να σερβιρισθούν σαν συνοδευτικό σε ένα κρέας ή  σαν μεζές για μπύρα. Στην Ελλάδα γνωστές μελιτζάνες είναι οι μελιτζάνες Λαγκαδά και οι Τσακώνικες. Τις απολαμβάνουμε κυρίως το καλοκαίρι.

Οι διεθνείς οργανισμοί υγείας συνιστούν την καθημερινή κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών. Βέβαια περισσότερα οφέλη  «απολαμβάνονται» όταν κανείς φτάσει ακόμα και τις 9 με 10 μερίδες ημερησίως. Μάλιστα, καθώς τα χρώματα που έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά προέρχονται από διαφορετικά φυτοθρεπτικά συστατικά, όσο μεγαλύτερη ποικιλία χρωμάτων έχουν τα ζαρζαβατικά που καταναλώνετε, τόσο περισσότερες θρεπτικές ουσίες λαμβάνουμε. Για παράδειγμα τα κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα λαχανικά είναι καλές πηγές βιταμίνης Α. Επίσης τα μωβ όπως η μελιτζάνα περιέχουν ανθοκυανίνες, τα άσπρα φλαβονοειδή, τα πράσινα χλωροφύλλη.

Ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε λαχανικά και φρούτα,  προσφέρει αναρίθμητα οφέλη στην υγεία: Από τη μείωση του οξειδωτικού στρες μέχρι τον καλύτερο έλεγχο του βάρους, την προστασία των αγγείων. Η περιεκτικότητα των λαχανικών και των φρούτων σε φυτοθρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και οι φυτικές ίνες, είναι εκείνη που τα κατατάσσει στη βάση της Μεσογειακής Πυραμίδας διατροφής. Πρέπει να καταλαμβάνουν τουλάχιστον το μισό του πιάτου μας και να υπάρχουν σε κάθε γεύμα.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα πιτσάκια μελιτζάνας με σως ταχίνι.

 

Κοινοποίηση

Πιτσάκια μελιτζάναςΠιτσάκια μελιτζάναςΠιτσάκια μελιτζάναςΠιτσάκια μελιτζάνας