Πρωινό με βρώμη και κόκκινα φρούτα

Print Friendly, PDF & Email

Στο πρωινό μας συνδυάζουμε τη βρώμη, τα  κόκκινα φρούτα όπως τα ράσμπερις και τα υπέροχα αποξηραμένα σύκα.

Τα κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα είναι μια γρήγορη λύση, χωρίς να χάνουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Ως γνωστόν τα κόκκινα φρούτα του δάσους είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά. Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες σε φρέσκα ή κατεψυγμένα.

Το σύκο, φρούτο κατεξοχήν μεσογειακό, αποτελεί σήμα κατατεθέν του Αυγούστου με αναμφισβήτητη θρεπτική αξία και θεραπευτικά οφέλη. Συνιστά αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης διατροφής εδώ και τουλάχιστον 3.000 χρόνια. Στην αρχαία Αθήνα τα σύκα θεωρούνταν τόσο πολύτιμα, ώστε υπήρχε ειδικό σώμα ανδρών -οι «συκοφάντες»- που κατήγγελλαν όσους τα έκλεβαν ή τα εξήγαν παράνομα.

Τα σύκα είναι νόστιμα φρούτα που ευδοκιμούν σε εύκρατο κλίμα . Χρειάζονται πολύ ήλιο για να παράγουν τους εύγευστους καρπούς τους. Φρέσκα είναι διαθέσιμα στο τέλος του καλοκαιριού.  Ωστόσο μπορεί κανείς να γευτεί τα σύκα αποξηραμένα για όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η συκιά είναι από τα αρχαιότερα δέντρα που καλλιέργησε ο άνθρωπος (7000 π.Χ. στην Ιεριχώ). Είναι το πρώτο δέντρο που αναφέρεται στην Βίβλο, εξ ου και το φύλλο συκής των πρωτοπλάστων.  Το σύκο της Κύμης είναι αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προϊόν με Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης.

Αν μας αρέσει η βρώμη επιλέγουμε επίσης και το πρωινό με βρώμη και ταχίνι.

Κοινοποίηση