Ρεβιθοκεφτέδες με φέτα

Print Friendly, PDF & Email

Οι ρεβιθοκεφτέδες με φέτα είναι μια παραλλαγή των κλασικών.

Στις Κυκλάδες ήταν οι κεφτέδες των φτωχών που δεν μπορούσαν να έχουν κρέας στο τραπέζι τους παρά μόνο στις γιορτές. Συνήθως γίνονταν με χόρτα ή όσπρια.  Φημισμένοι είναι αυτοί της Σίφνου που τους έφτιαχναν συνήθως από το περίσσευμα της ρεβιθάδας.

Το τηγάνισμα σε ελαιόλαδο αυξάνει το κόστος, αλλά γίνονται αναμφισβήτητα πιο υγιεινά. 

Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φολικό οξύ και μαγγάνιο αλλά και χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, τα ρεβίθια είναι σίγουρα για εξαιρετική επιλογή. Εξαιρετική πηγή σιδήρου, τα ρεβίθια μειώνουν το αίσθημα της κόπωσης και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το φολικό οξύ που περιέχουν είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη. Επίσης θωρακίζει και αυτό με την σειρά του το ανοσοποιητικό μας, μειώνει τα επίπεδα κόπωσης, μας «ανεβάζει» ψυχολογικά και αποτελεί το «κλειδί» για την φυσιολογική σύνθεση των αμινοξέων στον οργανισμό.
Εκτός των άλλων τα ρεβίθια είναι και μια ιδιαίτερα αξιόλογη πηγή χαλκού, στοιχείου απαραίτητου για τη μεταφορά σιδήρου στον οργανισμό, αλλά και σημαντικού για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος. Με δυο λόγια, τα ρεβίθια αποτελούν ίσως τον πιο οικονομικό και αξιόπιστο σύμμαχό μας για καλή υγεία.

Συνοδεύουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με φέτα με αράβικες πίτες και σως ταχίνι ή τζατζίκι χαμηλών λιπαρών.

 

Κοινοποίηση

revithokeftedes-me-feta-