Ριζότο με παντζάρι και κατσικίσιο τυρί

Print Friendly, PDF & Email

Ένα υγιεινό πιάτο που θα κερδίσει τις εντυπώσεις με το χρώμα του . Το ριζότο με παντζάρι και κατσικίσιο τυρί συνδυάζει υδατάνθρακες με κατσικίσιο τυρί και το έντονο χρώμα με τη φίνα γεύση.

Η μεγάλη  διατροφική αξία του παντζαριού προέρχεται από την υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και βιταμίνες Α και C (ειδικά τα πράσινα μέρη), ενώ είναι μια εξαιρετική πηγή φολικού οξέος, φυτικών ινών, μαγγάνιου και καλίου. Είναι επίσης μία από τις πλουσιότερες πηγές γλουταμίνης, ενός αμινοξέος σημαντικού για την υγεία των εντέρων.
Το φολικό οξύ βοηθάει την φυσιολογική αιμοποίηση, μειώνει την κόπωση και βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις.

Οι φυτικές ίνες αυξάνουν τα αντιοξειδωτικά ένζυμα του σώματος, και τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων .
Το κάλιο βοηθάει την φυσιολογική λειτουργία των μυών βοηθώντας έτσι αυτούς που έχουν αθλητική δραστηριότητα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην διατήρηση φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης.
Το μαγγάνιο βοηθάει στην φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που σχετίζονται με την παραγωγή ενέργειας. Ταυτόχρονα προστατεύει τα κύτταρα από το οδειδωτικό στρες.
Με τα 100 γραμμάρια παντζαριού να δίνουν το 45% της Ημερήσιας Προσλαμβανόμενης Ποσότητας Αναφοράς σε μαγγάνιο. Επίσης αντίστοιχα το 25,5% σε κάλιο, το παντζάρι εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια υπετροφή για τους αθλητές.

Αν το ριζότο με παντζάρι και κατσικίσιο τυρί κέρδισε τις εντυπώσεις δοκιμάζουμε και τη σαλάτα λάχανο με κολοκύθα και πέστο παντζαριού.

Κοινοποίηση

Ριζότο με παντζάρι και κατσικίσιο τυρίΡιζότο με παντζάρι και κατσικίσιο τυρί