Σάντουιτς με σπανάκι και τυρί φέτα

Print Friendly, PDF & Email

Πρωτότυπη ιδέα το σάντουιτς με σπανάκι. Η γέμιση της σπανακόπιτας ανάμεσα σε 2 φέτες χωριάτικο ψωμί για τους λάτρεις της αγαπημένης ελληνικής πίτας  που θέλουν να μειώσουν τις θερμίδες που παίρνουν. Όπως καταλάβατε αγαπάμε πολύ τη σπανακόπιτα και την προτείνουμε σε διάφορες παραλλαγές. Δοκιμάζουμε και τη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο.

Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό ιδιαίτερα θρεπτικό. Παρέχει φυτικές ίνες και φολικό οξύ, αλλά και σίδηρο. Βέβαια η παρουσία φυτικών ινών και γαλακτοκομικών εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου. Άτομα που χρειάζονται περισσότερο σίδηρο πρέπει να αναζητούν εναλλακτικές πηγές σιδήρου.

Το τυρί φέτα παρέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α και Κ, φολικού και παντοθενικού οξέος, σίδηρο και μαγνήσιο. Σε σύγκριση με τα παλαιωμένα τυριά, όπως είναι το κασέρι, η παρμεζάνα και το cheddar, η φέτα έχει χαμηλότερα λιπαρά και θερμίδες ενώ, είναι πλουσιότερη σε βιταμίνες Β αλλά και ασβέστιο από άλλα φρέσκα τυριά όπως το cottage, η mozzarella ή η ricotta. Πρέπει να σημειωθεί ότι καθώς έχει αρκετά λιπαρά που είναι στην πλειονότητά τους κορεσμένα . Επίσης περιέχει αυξημένα ποσοστά νατρίου. Επομένως θα πρέπει να τρώγεται σε μικρές ποσότητες από όσους πάσχουν από χοληστερίνη και υψηλή αρτηριακή πίεση. Συστήνεται το ξέπλυμά της με νερό πριν καταναλωθεί ώστε να απομακρυνθεί αρκετή από την ποσότητα του επιφανειακού αλατιού.

, ,