Αντιοξειδωτική σαλάτα με αβοκάντο και πιπεριές

Αντιοξειδωτική σαλάτα με αβοκάντο και πιπεριές

Αβοκάντο, χρωματιστές πιπεριές, καρότα και άλλα αντιοξειδωτικά σε μια πλούσια σαλάτα χωρίς λάδι για όσους προσέχουν ή νηστεύουν. Η αντιοξειδωτική σαλάτα με αβοκάντο είναι χορταστική χάρη στα ωφέλιμα λιπαρά του αβοκάντο. Είναι σημαντικό να διαλέξουμε ώριμα αβοκάντο για να συνδυαστούν καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά. Αν θέλουμε συνδυάζεται ιδανικά με τόνο σε νερό, αβγά βραστά καθώς και ξηρούς καρπούς της επιλογής μας πχ. καρύδια ή ηλιόσπορους. Προτείνουμε επίσης να συνδυαστεί με σπιτικές τορτίγιες ολικής.

Δυο λόγια για την διατροφική αξία του αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα μάλλον μοναδικό φρούτο. Ενώ τα περισσότερα φρούτα αποτελούνται κυρίως από υδατάνθρακες, το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωφέλιμα λιπαρά. Παρέχει φυτικές ίνες και διάφορα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως το κάλιο.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βελτιώσει παράγοντες κινδύνου καρδιακών παθήσεων όπως ολική, «κακή» LDL και «καλή» HDL χοληστερόλη, καθώς και τριγλυκερίδια αίματος.

Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι πολύ σημαντικά για την υγεία των ματιών.  Εάν αγαπάτε το αβοκάντο  πέρα από το ντρέσινγκ με αβοκάντο προτείνουμε να δοκιμάσετε και  την κοτοσαλάτα με αβοκάντο low carb.

Αν μας άρεσε η αντιοξειδωτική σαλάτα με αβοκάντο δοκιμάζουμε και τη σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και τζίντζερ.

, ,