Σαλάτα με μήλο, άσπρο και μωβ λάχανο

Print Friendly, PDF & Email

Σε αυτή τη σαλάτα  συνδυάζουμε το μήλο με άσπρο και μωβ λάχανο. Μια υγιεινή  και γευστική σαλάτα λάχανο με μήλο με λίγες θερμίδες για όσους κάνουν ειδική διατροφή.

Μπορούμε να  τη σερβίρουμε με τόνο ή ψητό στήθος κοτόπουλου, για ένα ελαφρύ και γρήγορο γεύμα.

Το λάχανο είναι από τα πιο υγιεινά λαχανικά.  Περιέχει σουλφοραφάνη και άλλες ενώσεις που αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και ανθοκυανίνες, που βοηθούν τη νοητική λειτουργία και τη συγκέντρωση. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν επίσης να αποτρέψουν τη βλάβη των νεύρων, βελτιώνοντας την άμυνά μας κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ και της άνοιας. Το κόκκινο λάχανο έχει το υψηλότερο ποσοστό αυτών των θρεπτικών ουσιών.

Το λάχανο καταναλώνεται συνήθως ωμό σε σαλάτες αλλά γίνεται και τουρσί. Λάχανο χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές μαγειρεμένο.  Για παράδειγμα στους  λαχανοντολμάδες (εδώ ατύλιχτους), το λαχανόρυζο, τις διάφορες σούπες ή γιαχνί. Αν δεν το καταναλώσουμε ωμό που είναι και το υγιεινό, καλύτερα να το μαγειρεύουμε στον ατμό για να μην χαθεί μεγάλο ποσοστό των ευεργετικών ουσιών του. Θα πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή και σε μικρές ποσότητες από εκείνους που έχουν ευαίσθητο πεπτικό σύστημα. Κι αυτό γιατί είναι κάποιες φορές είναι δύσπεπτο και μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο και μετεωρισμό.

Αν μας άρεσε η σαλάτα λάχανο με μήλο μπορούμε να δοκιμάσουμε και τη σαλάτα λάχανο με κολοκύθα και πέστο παντζαριού.

Κοινοποίηση

Σαλάτα με μήλο, άσπρο και μωβ λάχανοΣαλάτα με μήλο, άσπρο και μωβ λάχανοΣαλάτα με μήλο, άσπρο και μωβ λάχανο