Σαλάτα με μαυρομάτικα και φέτα

Print Friendly, PDF & Email

Πρωτότυπη σαλάτα που συνδυάζει τα μαυρομάτικα φασόλια με το τυρί φέτα.

Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι υγιεινά, χορταστικά και γίνονται εύκολα. Δεν χρειάζονται μούλιασμα οπότε είναι πιο εύκολο και γρήγορο να τα μαγειρέψουμε. Επίσης  είναι λιγότερο επιβαρυντικά όσον αφορά την πρόκληση μετεωρισμού. Παρέχουν σύνθετους υδατάνθρακες και δεν αυξάνουν απότομα το σάκχαρό μας. Επίσης είναι πηγή φυτικής πρωτεΐνης καθώς και φυτικών ινών.

Το τυρί φέτα παρέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α και Κ, φολικού και παντοθενικού οξέος, σίδηρο και μαγνήσιο. Σε σύγκριση με τα παλαιωμένα τυριά, όπως είναι το κασέρι, η παρμεζάνα και το cheddar, η φέτα έχει χαμηλότερα λιπαρά και θερμίδες ενώ, είναι πλουσιότερη σε βιταμίνες Β αλλά και ασβέστιο από άλλα φρέσκα τυριά όπως το cottage, η mozzarella ή η ricotta. Πρέπει να σημειωθεί ότι καθώς έχει αρκετά λιπαρά που είναι στην πλειονότητά τους κορεσμένα αλλά και αυξημένα ποσοστά νατρίου, θα πρέπει να τρώγεται σε μικρές ποσότητες από όσους πάσχουν από χοληστερίνη και υψηλή αρτηριακή πίεση. Συστήνεται το ξέπλυμά της με νερό πριν καταναλωθεί ώστε να απομακρυνθεί αρκετή από την ποσότητα του επιφανειακού αλατιού.

Φυσικά η σαλάτα αυτή μπορεί να αποτελέσει και ένα ελαφρύ γεύμα. Τη συνδυάζουμε με σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης. Δοκιμάζουμε και την υπέροχη συνταγή μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι.

Κοινοποίηση

Σαλάτα με μαυρομάτικα και φέταΣαλάτα με μαυρομάτικα και φέταΣαλάτα με μαυρομάτικα και φέταΣαλάτα με μαυρομάτικα και φέταΣαλάτα με μαυρομάτικα και φέταΣαλάτα με μαυρομάτικα και φέταΣαλάτα με μαυρομάτικα και φέταΣαλάτα με μαυρομάτικα και φέτα