Σαλάτα με αβοκάντο και χαλούμι

Print Friendly, PDF & Email

Μια σαλάτα με αβοκάντο και χαλούμι σκέτη πρόκληση,  πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ωφέλιμα λιπαρά. Είναι πολύ χορταστική και μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα στο γραφείο.

Το αβοκάντο ταιριάζει γευστικά με το χαλούμι. Επίσης  μας παρέχει ωφέλιμα λιπαρά.

Το αβοκάντο περιέχει πολλά λιπαρά (κάτι σπάνιο για φρούτο) και άρα πολλές θερμίδες. Ένα αβοκάντο  παρέχει 250-350 θερμίδες, εκ των οποίων το 70% προέρχονται από λίπος (100 γραμμάρια αβοκάντο περιέχουν 8,5 γραμμάρια υδατάνθρακες, 2 γραμμάρια πρωτεΐνες και 14,5 γραμμάρια λίπος). Όμως το αβοκάντο  περιέχει το καλό λίπος, αυτό που επηρεάζει θετικά τη χοληστερόλη και προστατεύει την καρδιά.

Γενικά όσοι καταναλώνουν αβοκάντο έχουν διατροφή καλύτερης ποιότητας, υψηλότερη «καλή» (HDL) χοληστερόλη (χοληστερίνη). Φαίνεται ότι έχουν μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν το λεγόμενο μεταβολικό σύνδρομο, χαμηλότερο σωματικό βάρος καθώς και μικρότερη περίμετρο μέσης.

Στη νέα μελέτη βγήκε το συμπέρασμα ήταν ότι η συστηματική κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της διατροφής και να ωφελήσει σημαντικά την υγεία. Σε αυτή τη μελέτη οι εθελοντές έτρωγαν μισό αβοκάντο την ημέρα. Οι εθελοντές αυτοί είχαν γενικώς σημαντικά υψηλότερη πρόσληψη φρούτων και λαχανικών, και μειωμένη κατανάλωση σε ζάχαρη.

Επομένως όταν το αβοκάντο συμπεριλαμβάνεται σε μια προσεγμένη διατροφή έχει σημαντικά οφέλη.

Επίσης μπορούμε να κάνουμε και πράσινη σαλάτα με μήλο και ταλαγάνι.

Κοινοποίηση

Σαλάτα με αβοκάντο και χαλούμιΣαλάτα με αβοκάντο και χαλούμιΣαλάτα με αβοκάντο και χαλούμι