Σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και τζίντζερ

Print Friendly, PDF & Email

Μια πρωτότυπη σαλάτα με κινόα, αβοκάντο που μπορεί να αποτελέσει και ένα ελαφρύ γεύμα. Τα ωφέλιμα λιπαρά του ελαιόλαδου, του αβοκάντο και των καρυδιών δίνουν πλούσια γεύση και χορταίνουν εύκολα. Μπορούμε να ελαττώσουμε τα πράσινα λαχανικά και να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα σαν συνοδευτικό σε ψητό κοτόπουλο.

Το αβοκάντο είναι ένα μάλλον μοναδικό φρούτο. Ενώ τα περισσότερα φρούτα αποτελούνται κυρίως από υδατάνθρακες, το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υγιή λίπη. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους αλλά  και στον μεταβολισμό. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να βελτιώσει παράγοντες κινδύνου καρδιακών παθήσεων όπως ολική, «κακή» LDL και «καλή» HDL χοληστερόλη, καθώς και τριγλυκερίδια αίματος. Τα αβοκάντο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για την υγεία των ματιών και μειώνουν τον κίνδυνο εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας και καταρράκτη.

Η κινόα δεν περιέχει γλουτένη, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά. Η κινόα είναι πια μόδα ανήκοντας στα super foods, και ταιριάζει σε πολλές συνταγές είτε σαν σαλάτα είτε σαν κυρίως πιάτο.
Για την πιο σωστή διαχείρισή της,  οδηγίες στο: Κινόα: Συμβουλές μαγειρικής.

Η σαλάτα με κινόα, αβοκάντο μπορεί να συνοδεύσει το στήθος κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα.

Κοινοποίηση

Σαλάτα με κινόα, αβοκάντο και τζίντζερΣαλάτα με κινόα, αβοκάντο και τζίντζερΣαλάτα με κινόα, αβοκάντο και τζίντζερΣαλάτα με κινόα, αβοκάντο και τζίντζερΣαλάτα με κινόα, αβοκάντο και τζίντζερΣαλάτα με κινόα, αβοκάντο και τζίντζερ