Σαλάτα με κριθαράκι ολικής και ντρέσιγκ πορτοκάλι

Print Friendly, PDF & Email

Δημιουργούμε μια πρωτότυπη σαλάτα με κριθαράκι  και πορτοκάλι στο ντρέσινγκ.

Μια σαλάτα ζυμαρικών δεν είναι απαραίτητο να είναι παχυντική και φορτωμένη με κορεσμένα λιπαρά. Χρησιμοποιώντας ζυμαρικά  ολικής άλεσης , αμύγδαλα, ελιές και ελαιόλαδο  παρασκευάζουμε μια ιδιαίτερα γευστική και υγιεινή σαλάτα ζυμαρικών. Αυτή η σαλάτα μπορεί να αποτελέσει και ένα ελαφρύ γεύμα.

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης έχουν καλύτερο γλυκαιμικό δείκτη από τα συνηθισμένα.

Όταν τρώμε υδατάνθρακες, το σάκχαρο στο αίμα μας αυξάνεται. 

Η επιλογή καλών πηγών υδατανθράκων μπορεί να μας βοηθήσει να ελέγξουμε το σάκχαρο στο αίμα και το βάρος μας. Η κατανάλωση  υγιεινών υδατανθράκων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη πολλών χρόνιων παθήσεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε: διαβήτη, καρδιακών παθήσεων και καρκίνων.

Ένας τρόπος για να επιλέξουμε τρόφιμα είναι με τον γλυκαιμικό δείκτη (GI). Αυτό το εργαλείο μετρά πόση τροφή αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα. Μια μερίδα λευκού ρυζιού έχει σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα με την κατανάλωση καθαρής επιτραπέζιας ζάχαρης: μια γρήγορη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Μια μερίδα φακών έχει πιο αργό, μικρότερο αποτέλεσμα.

Ο γλυκαιμικός δείκτης βαθμολογεί την επίδραση μιας συγκεκριμένης ποσότητας τροφής στο σάκχαρο του αίματος σε σύγκριση με την ίδια ποσότητα καθαρής γλυκόζης. 

Αν μας αρέσει η σαλάτα με κριθαράκι ολικής με ντρέσινγκ  από πορτοκάλι,  επιλέγουμε για κυρίως πιάτο  κριθαράκι με γαρίδες και baby σπανάκι.

Κοινοποίηση

Σαλάτα με κριθαράκι ολικής και ντρέσιγκ πορτοκάλιΣαλάτα με κριθαράκι ολικής και ντρέσιγκ πορτοκάλιΣαλάτα με κριθαράκι ολικής και ντρέσιγκ πορτοκάλιΣαλάτα με κριθαράκι ολικής και ντρέσιγκ πορτοκάλι