Σαλάτα με πράσινα φασολάκια, αμύγδαλα και φέτα

Print Friendly, PDF & Email

Ένας διαφορετικός τρόπος να σερβίρουμε τα πράσινα  φασολάκια σαλάτα. Αποτελεί ένα ελαφρύ γεύμα σε συνδυασμό με τυρί φέτα, αμύγδαλα, ελιές και βασιλικό.

Τα φασολάκια περιέχουν σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών και φλαβονοειδών. Φλαβονοειδή όπως οι κατεχίνες που βοηθούν στη μείωση του σωματικού λίπους και μπορούν να αποτρέψουν την παχυσαρκία. Είναι επίσης μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Α και αντιοξειδωτικών, όπως η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη και τα β-καροτένια. Τα υψηλά επίπεδα φολικού στα πράσινα φασολάκια συνεργάζονται με τη βιταμίνη Β12 για να διατηρήσουν την παραγωγή DNA.

Τα αμύγδαλα, αν και πρόκειται για υψηλής θερμιδικής αξίας τροφή (μία χούφτα, δηλ. 30 γρ. αμύγδαλα αποδίδουν 165 θερμίδες) αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, ασβεστίου, φυτικών ινών, πρωτεΐνης, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.

Το τυρί φέτα παρέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α και Κ, φολικού και παντοθενικού οξέος, σίδηρο και μαγνήσιο. Σε σύγκριση με τα κίτρινα τυριά, η φέτα έχει χαμηλότερα λιπαρά και θερμίδες ενώ, είναι πλουσιότερη σε βιταμίνες Β αλλά και ασβέστιο από άλλα φρέσκα τυριά όπως το cottage, η mozzarella ή η ricotta. Πρέπει να σημειωθεί ότι καθώς έχει αρκετά λιπαρά που είναι στην πλειονότητά τους κορεσμένα αλλά και αυξημένα ποσοστά νατρίου, θα πρέπει να τρώγεται σε μικρές ποσότητες από όσους πάσχουν από χοληστερίνη και υψηλή αρτηριακή πίεση. Συστήνεται το ξέπλυμά της με νερό πριν καταναλωθεί ώστε να απομακρυνθεί αρκετή από την ποσότητα του επιφανειακού αλατιού.

Τα φασολάκια γίνονται και σαλάτα και φαγητό.  Προτείνουμε  λεμονάτο κοτόπουλο με πράσινα φασολάκια.

Κοινοποίηση

Σαλάτα με πράσινα φασολάκια, αμύγδαλα και φέταΣαλάτα με πράσινα φασολάκια, αμύγδαλα και φέταΣαλάτα με πράσινα φασολάκια, αμύγδαλα και φέταΣαλάτα με πράσινα φασολάκια, αμύγδαλα και φέτα