Σαλάτα με φράουλες και ντρέσινγκ με μέλι και κανέλα

Print Friendly, PDF & Email

Μια ανοιξιάτικη σαλάτα με σπανάκι, φράουλες, κολοκυθόσπορους και ντρέσινγκ με μέλι και κανέλα.

Ο συνδυασμός φράουλας και σπανακιού μπορεί να φαίνεται περίεργος, αλλά έχει γίνει κλασικός πλέον. Προτείνουμε και τη σαλάτα με σπανάκι, φράουλες και κατσικίσιο τυρί. Οι γλυκές και ζουμερές φράουλες είναι το τέλειο συμπλήρωμα των ξηρών και τρυφερών φύλλων σπανακιού. Και το μέλι και η κανέλα στο ντρέσινγκ, μαζί με το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, είναι η τέλεια πινελιά σε αυτή τη συνταγή. Σίγουρα το ντρέσινγκ με μέλι και κανέλα είναι πρωτότυπο!

Τα φύλλα σπανακιού πρέπει να έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα, χωρίς μαλακά σημεία ή σπασμένα φύλλα. Αφού τα πλύνουμε τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας  πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Ο κολοκυθόσπορος (πασατέμπος) έχει γίνει πολύ δημοφιλής, καθώς συμπεριλαμβάνεται σε συνταγές για πολύσπορες ζύμες. Επίσης περιέχεται  σε μπάρες δημητριακών και μείγματα ξηρών καρπών. Δικαιολογημένα βεβαίως, καθώς η κατανάλωση μόνο μικρής ποσότητας από αυτά τα σποράκια μπορεί να μας προσφέρει μια σημαντική ποσότητα υγιών λιπαρών, μαγνησίου και ψευδαργύρου.

Οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως τα καροτενοειδή και τη βιταμίνη Ε.

Θεωρείται ότι τα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών στους σπόρους κολοκύθας είναι εν μέρει υπεύθυνα για τις θετικές τους επιδράσεις στην υγεία. 28 γραμμάρια σπόρων κολοκύθας χωρίς κέλυφος έχουν περίπου 151 θερμίδες, κυρίως από λιπαρά και πρωτεΐνες.

Κοινοποίηση

σαλάτα με φράουλες και μέλι