Σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη

Print Friendly, PDF & Email

Τι καλύτερο από σπιτικά σοκολατάκια! Όταν μάλιστα είναι σοκολατάκι χωρίς ζάχαρη, μόνο με τα φυσικά σάκχαρα των χουρμάδων ακόμα καλύτερα.

Είναι πανεύκολα και γίνονται με ταχίνι. Χρησιμοποιούμε ταχίνι με στέβια αλλά μπορούν να γίνουν και με ταχίνι με μέλι. Το ταχίνι περιέχει σησαμίνη. Η σησαμίνη, η κυρίαρχη λιγνάνη που περιέχεται στους σπόρους σουσαμιού, σχετίζεται άμεσα με τον μεταβολισμό του λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό. Διατροφικά, η σησαμίνη και η επισησαμίνη συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής συγκεκριμένων ενζύμων που με την σειρά τους, ενεργοποιούν την ηπατική δραστηριότητα στην οξείδωση των λιπαρών οξέων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του επιπέδου των λιπιδίων στο αίμα.

Οι χουρμάδες αποτελούνται κατά 70% περίπου από φυσικά σάκχαρα, κυρίως φρουκτόζη και γλυκόζη σε ίση αναλογία, γεγονός που τους καθιστά εξαιρετική πηγή ενέργειας. Το υπόλοιπο 20% αποτελείται από πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και διάφορα μικροθρεπτικά συστατικά όπως κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.

Συγκεκριμένα, 100γρ χουρμάδων αποδίδουν περίπου 280 kcal, ενώ μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον το 15% των ημερήσιων αναγκών μας στα παραπάνω μέταλλα.

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα και θερμίδες, πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο. Αυτά τα σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη περιέχουν τα σάκχαρα των χουρμάδων.

Τα σοκολατάκια χωρίς ζάχαρη γίνονται με χονδροσπασμένα φουντούκια ή αν θέλουμε με καρύδια ή αμύγδαλα.

Κοινοποίηση