Σορμπέ ανανά με τζίντζερ

Σορμπέ ανανά με τζίντζερ

Print Friendly, PDF & Email

Το σορμπέ ανανά με τζίντζερ είναι ένα εξωτικό επιδόρπιο, ιδανικό για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού και ειδικά μετά από ένα πλούσιο γεύμα.

Το ίδιο εντυπωσιακό και νόστιμο επιδόρπιο για τους λάτρεις του ανανά  είναι και ο ανανάς με μαρέγκα.

Σορμπέ ονομάζουμε ένα παγωμένο επιδόρπιο με κύριο συστατικό ένα σιρόπι (γλυκό υγρό). Αυτό συνδυάζεται με κάποιο άρωμα από χυμό φρούτου ή πουρέ  φρούτου, κρασί, λικέρ ή μέλι.

Η διαφορά του σορμπέ με τη γρανίτα είναι ότι η γρανίτα μοιάζει περισσότερο με θρυμματισμένο πάγο, σε μεγαλύτερα κομμάτια.

Πολλές φορές το σορμπέ, ειδικά σε όξινες γεύσεις, σερβίρεται ενδιάμεσα στα πιάτα ενός γεύματος για να αλλάξουμε γεύση.

Είναι επιδόρπιο που δεν  περιέχει γάλα, λίπος ή αβγό, παρά μόνο χυμό ή πουρέ φρούτων και ενίοτε κάποιο γλυκαντικό. Έτσι θεωρείται μια ολιγοθερμιδική πρόταση σε σχέση με άλλα είδη παγωτών. Για τον ίδιο λόγο είναι ιδανικό για όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χοληστερίνη τους, αφού είναι ένα γλυκό χαμηλό σε χοληστερόλη.

Ο ανανάς περιέχει ένα πεπτικό ένζυμο που ονομάζεται βρωμελαϊνη, το οποίο βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνικών μορίων. Μόλις διασπαστούν, τα μόρια απορροφώνται ευκολότερα.  Έτσι ο ανανάς βοηθάει στην πέψη.

Αξίζει να πούμε ότι  το σορμπέ ανανά με τζίντζερ είναι μια πρωτότυπη εκδοχή σορμπέ εφόσον χρησιμοποιούνται λίγο πιο ιδιαίτερα υλικά.

Σορμπέ ανανά με τζίντζερ