Σουπιές με σπανάκι και ντοματίνια

Print Friendly, PDF & Email

Mια καθαρά ελληνική συνταγή οι σουπιές με σπανάκι και ντοματίνια, με άρωμα γιαγιάς. Ελαφριά, καλοκαιρινή, ιδανική για νηστεία και ανανεωμένη χάρη στα ντοματίνια.  Προσπαθούμε να τις μαγειρεύουμε με μετρημένη ποσότητα ελαιολάδου.

Οι σουπιές ανήκουν στα μαλάκια και είναι «πρώτα ξαδέρφια» με τα καλαμάρια. Είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο, φώσφορο και νάτριο. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι το μελάνι που περιέχουν το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα φαγητά, όπως για παράδειγμα να βράσουμε μακαρόνια στο ζουμί τους για να πάρουν θαλασσινή γεύση. Οι σουπιές σε αντίθεση με τα καλαμαράκια γίνονται συνήθως μαγειρευτές, έτσι δίνουν λιγότερες θερμίδες στον οργανισμό και πολύ περισσότερα θρεπτικά συστατικά αν τις συνοδέψουμε με λαχανικά όπως συνηθίζεται. Επίσης οι σουπιές δίνουν λιγότερη χοληστερίνη από τα καλαμάρια και είναι προτιμότερες  για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Η καλύτερη επιλογή είναι να τις μαγειρέψουμε με σπανάκι. Γίνεται έτσι ένα πολύ θρεπτικό πιάτο πλούσιο σε βιταμίνες A, C, Ε, Β2, Β6 και Β12, νιασίνη καθώς και πρωτεΐνες. Ο συνδυασμός αυτός είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, φολικού οξέως και καλίου και συμβάλει στη ρύθμιση της πίεσης. Επίσης είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα στοιχεία.

Δοκιμάζουμε εκτός από τις σουπιές με σπανάκια και ντοματίνια και χταπόδι με ζυμαρικό ολικής καθώς και τις παραδοσιακές σουπιές με χόρτα.

Κοινοποίηση

σουπιες με σπανακι και ντοματινιασουπιες με σπανακι και ντοματινιασουπιες με σπανακι και ντοματινια