Σουτζουκάκια κοτόπουλου με σως γιαουρτιού

Print Friendly, PDF & Email

Κάνουμε τα πιο υγιεινά σουτζουκάκια με κιμά κοτόπουλου και κρίθινο παξιμάδι. Στη συνταγή μας προσθέτουμε κύμινο, πάπρικα και τζίντζερ.

Αν δεν έχουμε κιμά κοτόπουλου μπορούμε να τον κάνουμε στο σπίτι. Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους και το βάζουμε για 30΄ στην κατάψυξη. Στη συνέχεια το κάνουμε κιμά στο μούλτι!

Το κοτόπουλο είναι πηγή πρωτεΐνης άπαχης. Επιλέγουμε στήθος κοτόπουλου γιατί έχει το μισό λίπος από το μπούτι (υπολογίζουμε και τα χωρίς το δέρμα). Μπορεί να ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους σε συνδυασμό με μια σαλάτα. Μπορούμε να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο σύμφωνα με τη συνταγή αυτή αλλά να μην το σερβίρουμε με ψωμάκι. Ένας εναλλακτικός τρόπος σερβιρίσματος είναι μέσα σε φύλλο μαρουλιού. Έτσι αποφεύγουμε το ψωμί και αρκετές θερμίδες.

Το γιαούρτι είναι τροφή υψηλής διατροφικής αξίας.

  • Το γιαούρτι περιέχει ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
  • Η οξίνιση και τα ένζυμα του γιαουρτιού διευκολύνουν την πέψη και βελτιώνουν την αφομοίωση των συστατικών .
  • Τα πολυάριθμα ζωντανά και ενεργά βακτήρια ασκούν θετική δράση στη μικροβίωμα του εντέρου και στην παραγωγή εντερικών αντισωμάτων.
  • Ως τροφή το γιαούρτι βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση του ασβεστίου, φωσφόρου και σιδήρου του γάλακτος.

Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια κοτόπουλου με ντρέσινγκ γιαουρτιού για όσους κάνουν ειδική διατροφή. Το ντρέσινγκ γιαουρτιού μπορεί να συνοδεύσει και άλλου είδους σουτζουκάκια ή μπιφτέκια. Δοκιμάζουμε και  σουτζουκάκια σμυρνέικα ελαφριά.

Κοινοποίηση

Σουτζουκάκια κοτόπουλουσουτζουκάκια κοτόπουλου