Σπανάκι με αβγά

Print Friendly, PDF & Email

Το σπανάκι με αβγά πιο γρήγορο, εύκολο και υγιεινό γεύμα που συνδυάζει πρωτεΐνες και λαχανικά. Αν δεν έχουμε φρέσκο σπανάκι χρησιμοποιούμε κατεψυγμένο. Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να παραγγείλουμε έτοιμο φαγητό …

Τα αβγά έχουν μεγάλη θρεπτική αξία και σχετικά λίγες θερμίδες. Ένα αβγό περιέχει 80θερμίδες, 5 γραμμάρια λίπους και σχεδόν καθόλου υδατάνθρακες. Είναι εξαιρετική πηγή καθαρής πρωτεΐνης (περίπου 6 γραμμάρια). Οι πρωτεΐνες του αυγού περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Περιέχουν επιπλέον άλλα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη D, ο ψευδάργυρος, ασβέστιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Πολλά από τα θρεπτικά συστατικά βρίσκονται αποκλειστικά στον κρόκο ενώ το μεγαλύτερο μέρος του ασπραδιού περιέχει πρωτεΐνη. Τα αυγά έχουν ενοχοποιηθεί για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε χοληστερίνη. Πράγματι, ένα μεγάλο βραστό αυγό περιέχει περίπου 212 mg χοληστερίνης που είναι το 71% της συνιστώμενης ημερήσιας κατανάλωσης. Ωστόσο έρευνες έδειξαν πως η χοληστερίνη που βρίσκεται στα τρόφιμα επηρεάζει ελάχιστα τη χοληστερίνη του αίματος. Η χοληστερίνη που βρίσκεται στα τρόφιμα δε σχετίζεται με την αύξηση ρίσκου καρδιακών προβλημάτων και δεν αυξάνει την ολική χοληστερίνη ή τα επίπεδα της «κακιάς» LDL.  Το σπανάκι συμπληρώνει την διατροφική  αξία του πιάτου με φυτικές ίνες και σίδηρο.

Αν μας άρεσε το σπανάκι με αβγά δοκιμάζουμε και ομελέτα φούρνου με σπανάκι, πράσα και μανιτάρια.

Κοινοποίηση