Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Print Friendly, PDF & Email

Έχουμε ξανακούσει για σπανακόπιτα χωρίς φύλλο. Αυτή εδώ είναι σπανακόπιτα χωρίς φύλλο με πατάτα. Γίνεται εύκολα και είναι κατάλληλη για ένα ελαφρύ βραδινό ή ταπεράκι στο γραφείο.

Η σπανακόπιτα είναι η πίτα που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και είναι συνώνυμη της ελληνικής κουζίνας, παρέα με το μουσακά, την ελληνική σαλάτα, το σουβλάκι και το τζατζίκι.

Έχουμε φάει πολλές εκτελέσεις σπανακόπιτας σε σπιτικές κουζίνες, άλλες με σπιτικό φύλλο, άλλες με έτοιμο. Υποκλινόμαστε στη γνώση ανοίγματος σπιτικού φύλλου αλλά τώρα σας παρουσιάζουμε μια πανεύκολη σπανακόπιτα χωρίς γλουτένη, χωρίς αλεύρι και με ανθότυρο.

Κάποιοι από μας αγαπούν πολύ τη σπανακόπιτα (όπως και ο Ομπάμα). Και τη δοκιμάζουμε με κάθε μορφή της. Η σπανακόπιτα χωρίς φύλλο που προτείνουμε έχει ελάχιστα λιπαρά και λίγο θα μας επιβαρύνει σε θερμίδες. Ειδικά για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη είναι ιδανική εκδοχή.  Για τους λάτρεις της σπανακόπιτας προτείνουμε και σπανακόπιτα σε τορτίγια.

Για να πετύχει η σπανακόπιτά μας χωρίς φύλλο χρειάζεται ταψάκι σωστού μεγέθους. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ λεπτή ούτε πολύ χοντρή γιατί δεν θα ψηθεί καλά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί φέτα ή άσπρο τυρί χαμηλών λιπαρών ή να κάνουμε ένα μείγμα ανθότυρου και φέτας.  Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε άλλα χόρτα, άνηθο ή ψιλοκομμένο πράσο.

, ,

Σπανακόπιτα χωρίς φύλλοΣπανακόπιτα χωρίς φύλλοΣπανακόπιτα χωρίς φύλλο