Τάρτα με αβοκάντο και λάιμ

Print Friendly, PDF & Email

Αυτή η υπέροχη τάρτα με αβοκάντο και λάιμ γίνεται χωρίς αλεύρι και ζάχαρη. Το υπέροχο χρώμα της προέρχεται από το αβοκάντο και το λάιμ. Περιέχει κάσιους και αποξηραμένη καρύδα.

Τα κάσιους είναι πλούσια σε ωφέλιμα λιπαρά, που όμως αυξάνουν τη θερμιδική αξία τους . Τα κάσιους είναι ένα είδος καρπού με μαλακή συνοχή και γλυκιά γεύση. Προέρχονται από την Βραζιλία και μέσω αποικιών εισήχθησαν στην Αφρική και στην Ινδία. Αυτές οι περιοχές είναι σήμερα οι μεγαλύτεροι παραγωγοί κάσιους. Τα κάσιους πωλούνται τόσο ωμά, όσο και ψημένα, και αλατισμένα ή μη. Τα κάσιους έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα για την παρασκευή εναλλακτικών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γάλα, τυρί, σάλτσες και κρέμες γάλακτος. Χρησιμοποιούνται πολύ σε vegan παρασκευές λόγω της μαλακής υφής τους.

1 μερίδα ακατέργαστων κάσιους (30 γραμμάρια, ή περίπου 18 καρποί) περιέχει 157 θερμίδες. Επομένως πρέπει να καταναλώνονται με προσοχή αν μας απασχολούν κάποια παραπάνω κιλά.

Η τάρτα με αβοκάντο και λάιμ είναι κατάλληλη για χορτοφαγική (vegetarian) διατροφή αλλά όχι για vegan γιατί περιέχει μέλι. Καθώς δεν περιέχει αλεύρι μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Αν υπάρχει πρόβλημα διαβήτη, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι περιέχει σάκχαρα από το μέλι.

Επίσης αν μας αρέσει το αβοκάντο μπορούμε να κάνουμε και ένα μους σοκολάτας με αβοκάντο.

Κοινοποίηση

τάρτα με αβοκάντο και λάιμτάρτα με αβοκάντο και λάιμ