Τσιπούρα αλά σπετσιώτα

Print Friendly, PDF & Email

Η τσιπούρα αλά σπετσιώτα είναι κλασική συνταγή από τις Σπέτσες . Συνταγή που άντεξε στον χρόνο, συνδυάζει το ψάρι με σάλτσα ντομάτας. Το ψάρι μπορεί να είναι ολόκληρο ή φέτα ή φιλέτο. Η σάλτσα δίνει την απαραίτητη υγρασία και αρώματα.

Η κατανάλωση ψαριού έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Το ψάρι είναι η καλύτερη πηγή πρωτεϊνών, ενώ περιέχει πολύ λίγο λίπος. Επιπλέον, το λίπος των ψαριών, είναι πολυακόρεστο, που είναι καλό για την υγεία. Τα λιπαρά των ψαριών περιέχουν  ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι είναι ωφέλιμα για την υγεία. Η τακτική κατανάλωση ψαριών, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και στηθάγχης. Αυξάνει το επίπεδο της καλής χοληστερόλης στο αίμα, μειώνοντας τους θρόμβους αίματος και τη φλεγμονή. Τέλος, βοηθά στη μείωση της πίεσης του αίματος και στον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τα ψάρια είναι εξαιρετική τροφή για τις εγκύους. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι γυναίκες που έτρωγαν περισσότερα ψάρια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες για πρόωρο τοκετό και χαμηλό βάρος των μωρών τους. Ένας άλλος λόγος που προτιμούμε τα ψάρια είναι ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους. Παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτείνες και λιπαρά χωρίς να επιβαρύνουν με αυξημένες θερμίδες.

Αν σας άρεσε η τσιπούρα αλά σπετσιώτα δοκιμάστε και το λαβράκι στη λαδόκολλα.

Κοινοποίηση

τσιπούρα αλα σπετσιώτα