Τυροκαυτερή με χαμηλά λιπαρά

Print Friendly, PDF & Email

Τυροκαυτερή με χαμηλά λιπαρά, με τυρί χαμηλών λιπαρών, γιαούρτι και πιπεριά Φλωρίνης. Πώς μπορούμε να φάμε την τυροκαυτερή με χαμηλά λιπαρά; Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως ντιπ. Επίσης μπορούμε να γεμίσουμε μακριές πράσινες πιπεριές για ψήσιμο, ή να τη βάλουμε σε σάντουιτς. Ακόμα να τη σερβίρουμε πάνω σε ντακάκια. Συνοδεύει αρμονικά τα μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο.

Η φέτα είναι είδος τυριού στην άλμη, τις ρίζες της οποίας τις βρίσκουμε χιλιάδες χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα.

Παρασκευάζεται αποκλειστικά από γάλα προβάτου ή αιγοπρόβειο, δηλαδή μείγμα με έως 30% γάλα γίδας . Η γεύση της φέτας είναι αλμυρή και αποθηκεύεται σε υγρό άλμης ή ξινόγαλου για περίπου 3 μήνες. Από τη στιγμή που απομακρυνθεί από την άλμη, η φέτα χάνει όλα τα υγρά της και γίνεται πιο συμπαγής. Η φέτα έχει άσπρο χρώμα ενώ αποθηκεύεται συνήθως σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Η ποικιλία αλλάζει ανάλογα και με την σκληρότητα του τυριού. Έτσι λοιπόν μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. Αναλόγως διαφέρει και η γεύση. Το λίπος που περιέχεται κυμαίνεται από 30% έως 60%, ενώ ο μέσος όρος είναι γύρω στο 45%.

Στο εμπόριο υπάρχουν και λευκά τυριά με λίπος 12%, που όμως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν φέτα. Μοιάζουν όμως πολύ γευστικά. Τέτοιο τυρί χρησιμοποιούμε στη συνταγή μας για να μειώσουμε τα λιπαρά της συνταγής.

Κοινοποίηση

tyrokafterhtyrokafterh