Τυροκαυτερή με χαμηλά λιπαρά

Print Friendly, PDF & Email

Τυροκαυτερή με χαμηλά λιπαρά, με τυρί χαμηλών λιπαρών, γιαούρτι και πιπεριά Φλωρίνης. Πώς μπορούμε να φάμε την τυροκαυτερή με χαμηλά λιπαρά; Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως ντιπ. Επίσης μπορούμε να γεμίσουμε μακριές πράσινες πιπεριές για ψήσιμο, ή να τη βάλουμε σε σάντουιτς. Ακόμα να τη σερβίρουμε πάνω σε ντακάκια. Συνοδεύει αρμονικά τα μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο.

Η φέτα είναι είδος τυριού στην άλμη, τις ρίζες της οποίας τις βρίσκουμε χιλιάδες χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα.

Παρασκευάζεται αποκλειστικά από γάλα προβάτου ή αιγοπρόβειο, δηλαδή μείγμα με έως 30% γάλα γίδας . Η γεύση της φέτας είναι αλμυρή και αποθηκεύεται σε υγρό άλμης ή ξινόγαλου για περίπου 3 μήνες. Από τη στιγμή που απομακρυνθεί από την άλμη, η φέτα χάνει όλα τα υγρά της και γίνεται πιο συμπαγής. Η φέτα έχει άσπρο χρώμα ενώ αποθηκεύεται συνήθως σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Η ποικιλία αλλάζει ανάλογα και με την σκληρότητα του τυριού. Έτσι λοιπόν μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. Αναλόγως διαφέρει και η γεύση. Το λίπος που περιέχεται κυμαίνεται από 30% έως 60%, ενώ ο μέσος όρος είναι γύρω στο 45%.

Στο εμπόριο υπάρχουν και λευκά τυριά με λίπος 12%, που όμως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν φέτα. Μοιάζουν όμως πολύ γευστικά. Τέτοιο τυρί χρησιμοποιούμε στη συνταγή μας για να μειώσουμε τα λιπαρά της συνταγής.

Τυροκαυτερή με χαμηλά λιπαράΤυροκαυτερή με χαμηλά λιπαρά