Χειμωνιάτικα φρούτα με ανθότυρο και πορτοκάλι

Print Friendly, PDF & Email

Μια διαφορετική κομπόστα με φρούτα και ανθότυρο που μπορεί να σερβιριστεί σαν επιδόρπιο, σνακ ή ακόμη και πρωινό. Επιλέγουμε φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα. 

Από τα σάκχαρα που φυσικά περιέχουν τα αποξηραμένα φρούτα το 25%-50% είναι σε φρουκτόζη, η οποία πρέπει να υπολογίζεται στην συνολική ποσότητα σακχάρων που παίρνουμε. Γι’ αυτό θα πρέπει να διαβάζουμε τις διατροφικές πληροφορίες που αναγράφονται στις ετικέτες τους εφόσον είναι συσκευασμένα. Γενικά, είναι σημαντικό κάποιος να αποφεύγει τη συχνή κατανάλωση τους καθώς μοιάζουνε περισσότερο με γλυκά παρά με ένα υγιεινό σνακ. Εκτός από ζάχαρη, ορισμένα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να περιέχουν θειώδη άλατα, χρωστικές και να είναι μολυσμένα με μύκητες και αφλατοξίνες. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένα  θρεπτικό σνακ το οποίο όμως πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Αυτό διότι, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, υδατάνθρακες και θερμίδες.

Το ανθότυρο παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο ή αγελαδινό τυρόγαλα, γάλα και ανθόγαλα. Είναι μαλακό, εύπεπτο, χαμηλό σε νάτριο και λιπαρά, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη. Το ανθότυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνες Α, Ε και Β. ενώ μπορεί να προστεθεί εύκολα σε σαλάτες επιδόρπια, πιτάκια και γλυκά. Προσοχή: Μετά το άνοιγμά του πρέπει να καταναλωθεί άμεσα.

Χειμωνιάτικα φρούτα με ανθότυρο και πορτοκάλι για πρωινό ή γλυκό σνακ. Δοκιμάζουμε  εναλλακτικά πρωινό με ανθότυρο και σύκα.

, ,

Χειμωνιάτικα φρούτα με ανθότυρο και πορτοκάλιΧειμωνιάτικα φρούτα με ανθότυρο και πορτοκάλιΧειμωνιάτικα φρούτα με ανθότυρο και πορτοκάλι