Χούμους

Print Friendly, PDF & Email

Το χούμους είναι πολύ δημοφιλές πιάτο της Ανατολικής Μεσογείου. Γίνεται εύκολα αρκεί να έχουμε βάλει τα ρεβίθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.

Ταχίνι και ρεβίθια είναι θρεπτικές και υγιεινές τροφές και συνδυάζονται σε αυτό το νόστιμο  vegan πιάτο.

Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φολικό οξύ και μαγγάνιο αλλά και χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, τα ρεβίθια είναι σίγουρα για εξαιρετική επιλογή. Εξαιρετική πηγή σιδήρου, τα ρεβίθια μειώνουν το αίσθημα της κόπωσης και θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το φολικό οξύ που περιέχουν είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη, θωρακίζει και αυτό με την σειρά του το ανοσοποιητικό μας, μειώνει τα επίπεδα κόπωσης, μας «ανεβάζει» ψυχολογικά και αποτελεί το «κλειδί» για την φυσιολογική σύνθεση των αμινοξέων στον οργανισμό.
Εκτός των άλλων τα ρεβίθια είναι και μια ιδιαίτερα αξιόλογη πηγή χαλκού. Ο χαλκός είναι απαραίτητο στοιχείο για τη μεταφορά σιδήρου στον οργανισμό, αλλά και σημαντικού για την υγεία των μαλλιών και του δέρματος. Με δυο λόγια, τα ρεβίθια αποτελούν ίσως τον πιο οικονομικό και αξιόπιστο σύμμαχό μας για καλή υγεία.

Αυτό το παρεξηγημένο όσπριο μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους. Δοκιμάζουμε πικάντικα τραγανά ρεβίθια ή  ρεβίθια με χρωματιστές πιπεριές

Το χούμους είναι ιδανικό σαν ντιπ ή μέσα σε σάντουιτς με φαλάφελ.. Εναλλακτικά κάνουμε χούμους με παντζάρι.

Κοινοποίηση

χουμουςχουμους