Ψωμί ολικής με μπίρα

Print Friendly, PDF & Email

Κάνουμε ψωμί ολικής με μπίρα όταν δεν έχουμε μαγιά στο σπίτι. Μάθαμε να το κάνουμε στην καραντίνα και μας έμεινε η γνώση. Η μπίρα βοηθάει το ψωμί μας να φουσκώσει χάρη στη μαγιά που περιέχει.

H μπίρα παρασκευάζεται από πρώτες ύλες όπως το κριθάρι,  η μαγιά και το νερό.
H μαγιά παρέχει βιταμίνες του συμπλέγματος B, όπως B1, B6 και φυλλικό οξύ. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συνδέονται  με την ισορροπία  του νευρικού συστήματος, τη διάθεση και την δραστηριότητα του εγκεφάλου.
Το αλεύρι με το οποίο κάνουμε ψωμί ολικής με μπίρα προέρχεται από σιτάρι. Το σιτάρι περιέχει γλουτένη στην οποία κάποιοι άνθρωποι έχουν ευαισθησία, συγκεκριμένα αυτοί που πάσχουν από κοιλιοκάκη. Η υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες του ψωμιού μπορεί να αυξήσει το σάκχαρο στο αίμα, αλλά και την πείνα. Αυτός είναι ο λόγος που συνδέεται με υψηλότερο σωματικό βάρος και αυξημένο κίνδυνο διαβήτη. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει κανένας λόγος να το εξαιρέσουμε από τη διατροφή μας. Άλλωστε το ψωμί ολικής με μπίρα είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Με μέτρο, μπορείτε να απολαύσουμε ψωμί ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Ωστόσο, είναι καλύτερο να διαλέξουμε πιο υγιεινές επιλογές, όπως ολικής αλέσεως ή πολύσπορο ή ζέας.
Αν έχουμε μαγιά στο σπίτι μπορούμε να κάνουμε σπιτικό ψωμί ολικής άλεσης.

 

Ψωμί ολικής με μπίραΨωμί ολικής με μπίραΨωμί ολικής με μπίραΨωμί ολικής με μπίρα