Αχλάδι γλυκό του κουταλιού χωρίς ζάχαρη

Print Friendly, PDF & Email

Συνταγή της φίλης μας Ρίκας Σίμα αυτό το αχλάδι γλυκό του κουταλιού  που γίνεται με  την ποικιλία κοντούλες.

Οι περίφημες κοντούλες, με μικρούς σχετικά καρπούς είναι από τις πιο νόστιμες ποικιλίες αχλαδιού. Ελαφρύ πράσινου χρώματος εξωτερικά, με θαυμάσιο άρωμα και γεύση.  Συλλέγονται μέσα Ιουλίου και είναι αρκετά ευαίσθητες. Είναι εξαιρετικές για αχλάδι γλυκό του κουταλιού.

αχλάδια κοντούλες

Η στέβια αποτελεί το φυσικό εναλλακτικό γλυκαντικό αντί της ζάχαρης.  Η φυσική γλυκιά της γεύση την καθιστά ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Επίσης για όσους επιθυμούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη και τα τεχνητά γλυκαντικά με ένα γλυκαντικό φυσικής προέλευσης. Οι συνταγές με στέβια προτείνονται σε όσους επιθυμούν μια ισορροπημένη διατροφή ή επιθυμούν να ακολουθήσουν ένα διαιτολόγιο χωρίς τις θερμίδες της ζάχαρης.

Η στέβια είναι γλυκαντικό φυτικής προέλευσης που χρειάζεται προεργασία για να χρησιμοποιηθεί. Υπάρχει σε υγρή μορφή ή σε κρυσταλλική μορφή. Στη συσκευασία αναγράφεται 1:1 ή 1:3 που σημαίνει ότι 1 όγκος στέβια αντιστοιχεί σε 1 ή 3 όγκους ζάχαρης για να επιτύχουμε το ίδιο γλυκαντικό αποτέλεσμα. Επιλέγουμε με προσοχή ποιο σκεύασμα στέβιας χρησιμοποιούμε καθώς έχουν πολύ μεγάλες διαφορές στη γεύση. Οι διαφορές προέρχονται από το έκδοχο που χρησιμοποιείται και όχι από την ίδια τη στέβια. Ο συνδυασμός της με ερυθριτόλη, μια ουδέτερη θερμιδικά ουσία, κάνει τις γευστικές διαφορές.

Δοκιμάζουμε και άλλα γλυκά με στέβια όπως τα κουλουράκια με στέβια.

Κοινοποίηση