Τσιζκέικ με καφέ

Print Friendly, PDF & Email

Έχουμε συνηθίσει το τσιζκέικ να έχει την μορφή της τούρτας με μια βάση και κρέμα τυριού. Στα μίνι τσιζκέικ με καφέ έχουμε μια νόστιμη και γρήγορη παραλλαγή.  Μπορούμε να τα γευτούμε και σαν επιδόρπιο ,αλλά και σαν συνοδευτικό του απογευματινού μας καφέ.

Η πρώτη φορά που συναντάμε μια μορφή τσιζκέικ είναι στην Αρχαία Ελλάδα όπου ένας γιατρός ετοιμάζει σύγγραμμα το «πλακουντοποιικόν σύγγραμμα» όπου αναπτύσσει την τέχνη της παρασκευής κέικ τυριού.

Για τα τσιζκέικ με καφέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε μπισκότα θέλουμε αρκεί να περιέχουν σταγόνες σοκολάτας. Για παράδειγμα χρησιμοποιούμε τα cookies με σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.

Ας πούμε μερικά πράγματα για τον καφέ:
  1. Η καφεΐνη του καφέ (μεθυλιωμένη ξανθίνη), το κύριο δραστικό συστατικό του δρα ως διεγερτική ουσία του κεντρικού νευρικού συστήματος. Δρα αυξάνοντας τα επίπεδα της ντοπαμίνης και της επινεφρίνης (αδρεναλίνη). Η ντοπαμίνη και η επινεφρίνη είναι νευροδιαβιβαστές που στέλνουν μηνύματα στα κύτταρά μας για την καύση του λίπους .
  2. Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι σε μέτριες δόσεις βελτιώνει τη μνήμη, ενώ έχει μελετηθεί ευρέως και για τη θετική της επίδρασή της σε νευροεκφυλιστικές νόσους όπως Alzheimer και Parkinson.
  3. Έχει γίνει αναφορά στη συμβολή της καφεΐνης στη μείωση του καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 25%, στη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης πέτρας στη χοληδόχο κύστη κατά 50% και στη μείωση της πιθανότητας κίρρωσης ήπατος κατά 80%.

Κοινοποίηση

mini cheese cake me kafecheesecakekafecheesecakekafe