Ελαφριά ελιόψωμα της Χριστιάννας

Print Friendly, PDF & Email

Κάνουμε ελαφριά ελιόψωμα με τυρί φέτα για νόστιμο σνακ ή μεζέ για τη μπίρα. Τη συνταγή μας την έδωσε η Χριστιάννα, αγαπημένη φίλη που μπορεί να στρώσει τραπέζι για 12 άτομα σε μισή ώρα! Η Χριστιάννα , μητέρα 4 κοριτσιών μαγειρεύει νόστιμα και υγιεινά. Η συνταγή της είναι εύκολη, γρήγορη και με λίγα υλικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ψήνουμε στον φούρνο. Επειδή ψήνονται στον αέρα θυμίζουν τηγανητά αλλά φυσικά δεν είναι. Ελιόψωμα ελαφριά, τραγανά και λαχταριστά.

Τα κάνουμε με ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση. Φυσικά μπορούν να γίνουν και με ελαιόλαδο. Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι το ελαιόλαδο έχει περισσότερες θερμίδες από τα ηλιέλαιο. Αυτό είναι αποτέλεσμα μάλλον της μεγαλύτερης ρευστότητας των σπορέλαιων, του δυνατότερου αρώματος και της εντονότερης γεύσης του ελαιόλαδου. Το ελαιόλαδο παρέχει σαφώς υψηλότερης θρεπτικής αξίας λιπαρά οξέα, που είναι κυρίως μονοακόρεστα. Επίσης περιέχει τον ίδιο αριθμό θερμίδων (9 θερμίδες ανά γραμμάριο), όπως και όλα τα άλλα λάδια, ανεξάρτητα από τον καρπό από τον οποίο προέρχονται.  Είναι όμως πιο υγιεινό λόγω της παρουσίας αντιοξειδωτικών ουσιών όπως π.χ. η βιταμίνη Ε, οι οποίες έχουν αντικαρκινική και αντιγηραντική δράση.

Ένα ωραίο σνακ για το σχολείο ή για ένα βράδυ με φίλους είναι και τα τυρόψωμα ολικής. Την ώρα που βλέπουμε τηλεόραση επιλέγουμε πικάντικα τραγανά ρεβίθια.

 

 

Κοινοποίηση

ελιόψωμαελιόψωμα