Γιουβέτσι με μπούτι κοτόπουλου ελαφρύ

Γιουβέτσι με μπούτι κοτόπουλου ελαφρύ

Print Friendly, PDF & Email

Σε ποιον δεν αρέσει το κριθαράκι και μάλιστα σε γιουβέτσι; Ποιος δεν προτιμά το μπούτι από το στήθος κοτόπουλου; Όμως γνωρίζουμε ότι το μπούτι έχει περισσότερα λιπαρά από το στήθος κοτόπουλου. Εμείς κάνουμε ένα γιουβέτσι με μπούτι κοτόπουλου ελαφρύ, χωρίς περιττά λιπαρά. Έχουμε όλη την γεύση από το αγαπημένο γιουβέτσι, αυτό το κλασικό μαμαδίστικο φαγητό σε μια υγιεινή εκδοχή. Το κάνουμε με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο από το οποίο έχουμε αφαιρέσει το δέρμα και το ορατό λίπος.

Για να κάνουμε το γιουβέτσι με μπούτι κοτόπουλου ελαφρύ χρησιμοποιήσαμε ένα σκεύος αντικολλητικό που μπαίνει και στο μάτι της κουζίνας και στον φούρνο. Αν δεν έχετε τέτοιο σκεύος, μπορείτε να  κάνετε την προετοιμασία σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Στη συνέχεια μεταφέρετε το φαγητό σε ένα ταψί που μπαίνει στον φούρνο.

Δυο λόγια για τη θρεπτική αξία των ζυμαρικών

Τα ζυμαρικά όπως το κριθαράκι  παρέχουν υδατάνθρακες, που είναι απαραίτητοι σε μια ισορροπημένη διατροφή. Προτιμούμε πάντα ζυμαρικά  ολικής αλέσεως. Ο λόγος για τον οποίο τα μακαρόνια ολικής αλέσεως είναι καλύτερα  είναι γιατί έχουν περισσότερες φυτικές ίνες από τα κανονικά ζυμαρικά. Οι ίνες είναι απαραίτητες για ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν λαμβάνουν την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα, οπότε η κατανάλωση περισσότερων ζυμαρικών ολικής αλέσεως είναι μια καλή ιδέα. Εάν ακολουθείτε μια δίαιτα χαμηλή σε  γλουτένη, σκεφτείτε ζυμαρικά από ρεβίθια ή κόκκινη φακή.