Κολοκυθόπιτα τοστ

Print Friendly, PDF & Email

 Η κολοκυθόπιτα τοστ είναι μια πρόταση για όλους όσους αγαπούν την κολοκυθόπιτα αλλά δεν διαθέτουν τον χρόνο για την παρασκευή της.

Την κολοκύθα την βρίσκουμε σε διάφορα σχήματα από τα τέλη Αυγούστου μέχρι το Μάρτιο, ωστόσο η καλύτερη εποχή ωρίμανσής της είναι από τον Οκτώβριο μέχρι το Νοέμβριο.  Υπάρχουν όμως και κάποιες καλοκαιρινές ποικιλίες. Επιλέγουμε  ώριμη κολοκύθα που βγάζει έναν ξύλινο  ήχο όταν την χτυπάμε.  Θα πρέπει να είναι βαριά και να μην έχει «τσαλακωμένη» επιφάνεια, ή κοψίματα. Η λέξη στα αγγλικά, pumpkin προέρχεται από την λέξη πέπων που χρησιμοποιούνταν στην Αρχαία Ελλάδα. Tο πέπων σημαίνει μεγάλο πεπόνι, κάτι μεγάλο και στρογγυλό. Της ταιριάζουν πολύ το μοσχοκάρυδο, η κανέλα, το κύμινο, η πάπρικα, ο κόλιαντρος και το τζίντζερ.

Με τον όρο σταφίδα ονομάζουμε το αποξηραμένο σταφύλι. Υπάρχει λευκή (ξανθιά) και μαύρη. Είναι βέβαιο ότι από την αρχαιότητα αποξηραίνονταν σταφύλια, προς παρασκευή σταφίδας. Οι σταφίδες, ασταφίδες ή σταφυλίδες, αναφέρονται από πολλούς αρχαίους συγγραφείς. Πάντως οι λέξεις σταφίδες, ασταφίδες στα αρχαία κείμενα, ίσως υπονοεί την σημερινή Κορινθιακή Σταφίδα. Αποτελούσε  εμπορεύσιμο είδος  της Πελοποννήσου, των Ιονίων Νήσων και της Στερεάς Ελλάδος προ εξακοσίων περίπου ετών.

Η κολοκυθόπιτα τοστ αποτελεί μια προκλητική πρόταση για μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάζουμε και τη smoothie με γεύση μηλόπιτα.

 

Κοινοποίηση

Κολοκυθόπιτα τοστ