Κοτόσουπα με κουρκουμά και τζίντζερ

Print Friendly, PDF & Email

Αν και οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας την κλασική κοτόσουπα, η κοτόσουπα με κουρκουμά και τζίντζερ είναι μια νόστιμη και καταπραϋντική σούπα. Στην πραγματικότητα, ξέρουμε όλοι  ότι μια  σούπα μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στο κρυολόγημα, πόσο μάλλον όταν αρχίζει η εποχή της γρίπης. Σπιτική, θρεπτική υγιεινή σούπα, πλούσια με αντιφλεγμονώδη συστατικά όπως τζίντζερ, κουρκουμά, σκόρδο.

Οι σούπες παίζουν σημαντικό ρόλο στην διατροφή μας. Βοηθάνε στην διαχείριση του βάρους. Μια σούπα χαμηλή σε θερμίδες, μπορεί να μας δώσει την αίσθηση του κορεσμού, πόσο μάλλον αν περιέχει πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Δυο λόγια για την διατροφική αξία των βασικών υλικών.

Τζίντζερ: Ιδανικό για πέψη με ισχυρή  αντιφλεγμονώδη δράση.

Σκόρδο:  Έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Κουρκουμάς: Ο κουρκουμάς είναι γνωστός για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Τα αντιοξειδωτικά ως γνωστόν είναι ευεργετικά καθώς προστατεύουν το σώμα μας από τις ελεύθερες ρίζες. Ο κουρκουμάς είναι επίσης ισχυρό αντιφλεγμονώδες. Η κουρκουμίνη που είναι το βασικό συστατικό του πιθανώς μειώνει τους πόνους που προέρχονται από αρθρίτιδα.

Ο κουρκουμάς ή αλλιώς τουρμέρικ ή Curcuma longa είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το ομώνυμο φυτό. Η χρήση του είναι διαδεδομένη κυρίως στις ασιατικές χώρες. Η ρίζα του φυτού καταναλώνεται φρέσκια ή αποξηραμένη σε σκόνη και δίνει έντονο κίτρινο χρώμα στα φαγητά.

Με όλα αυτά τα οφέλη πιστεύω ότι  όπως η κλασική κοτόσουπα , η κοτόσουπα με κουρκουμά και τζίντζερ, θα γίνει η αγαπημένη σας.

 

Κοινοποίηση