Κρέπες με κρέμα ανθότυρου και μέλι

Print Friendly, PDF & Email

Με τις κρέπες με κρέμα ανθότυρου και μέλι, παντρεύουμε  τα αρώματα και τη γεύση του Κρητικού σκαλτσουνιού με τη γαλλική παραδοσιακή κρέπα.

Το ανθότυρο είναι ένα Ελληνικό τυρί που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά του γάλακτος από το οποίο προέρχεται. Επίσης το ανθότυρο είναι ιδανικό προϊόν  για μια διατροφή με χαμηλότερα κορεσμένα λιπαρά και αλάτι.

Για να ετοιμάσουμε τις κρέπες με κρέμα ανθότυρου και μέλι στην αρχή ετοιμάζουμε κρέπες με αλεύρι ολικής άλεσης.

Θα χρησιμοποιήσουμε 4 φύλλα κρέπας από αυτά.

Το αλεύρι ολικής αλέθεται με τρόπο τέτοιο, ώστε να περιέχει όλο το φύτρο του σταριού. Έτσι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Ταιριάζει σε συνταγές ολικής άλεσης και έχει διατροφικά πλεονεκτήματα όπως: βιταμίνες Ε, Β1, Β2, φυτικά λιπαρά οξέα Ω6, Ω3 και φυτικές στερόλες. Είναι ιδανικό για θρεπτικές συνταγές όπως ψωμί, κέικ, μπισκότα, σπιτικές τορτίγιες ολικής κ.α. Προτείνουμε πάντα την ανάμειξη του με αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι άλλου τύπου. Επιλέγουμε αλεύρι αναλόγως το τι θέλουμε να φτιάξουμε.

Έρευνες έχουν πλέον αποδείξει ότι οι τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (δημητριακά, όσπρια, φρούτα, λαχανικά) παρέχουν προστασία και κατά ορισμένων μορφών  καρκίνου. Έχει διαπιστωθεί ότι οι φυτικές ίνες προστατεύουν επίσης από τις αιμορροΐδες, τη δυσκοιλιότητα, την παχυσαρκία . Ρυθμίζουν εντερικές παθήσεις όπως το ευερέθιστο έντερο. Ακόμα περιορίζουν τη χοληστερίνη και συνιστώνται στους διαβητικούς.

Επιπλέον, αδυνατίζουν, επειδή καταλαμβάνουν όγκο στο στομάχι δημιουργώντας αίσθημα κορεσμού και ωθούν να περιοριστεί η ποσότητα από τις υπόλοιπες τροφές.

 

 

Κοινοποίηση

Κρέπες με κρέμα ανθότυρου και μέλιΚρέπες με κρέμα ανθότυρου και μέλιΚρέπες με κρέμα ανθότυρου και μέλιΚρέπες με κρέμα ανθότυρου και μέλιΚρέπες με κρέμα ανθότυρου και μέλι