Μακαρόνια με κρέμα λεμονιού

Print Friendly, PDF & Email

Τα μακαρόνια με κρέμα λεμονιού είναι μια πρωτότυπη και ελαφριά εκδοχή ζυμαρικών. Αρωματική κρέμα που συνδυάζεται με το ελαφρύ ανθότυρο και δίνουν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και πολύ αγαπητό την Μεσογειακή κουζίνα και  διατροφή.

Από την άλλη έχουμε το ανθότυρο ένα ελληνικό τυρί με χαμηλά λιπαρά που δεν προσθέτει πολλές θερμίδες στις παρασκευές μας. Το ανθότυρο παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο ή αγελαδινό τυρόγαλα, γάλα και ανθόγαλα. Είναι μαλακό, εύπεπτο, χαμηλό σε νάτριο και λιπαρά, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη και υψηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη. Το ανθότυρο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, βιταμίνες Α, Ε και Β. ενώ μπορεί να προστεθεί εύκολα σε σαλάτες επιδόρπια, πιτάκια και γλυκά. Προσοχή: Μετά το άνοιγμά του πρέπει να καταναλωθεί άμεσα.

Το γιαούρτι παράγεται από γάλα, συνήθως αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο μέσω ζύμωσης που προκύπτει από την προσθήκη βακτηριακών καλλιεργειών. Το γιαούρτι είναι εύκολο στην πέψη, ελαφρύ, γεμάτο πρωτεΐνες (ειδικά το στραγγιστό), υδατάνθρακες, αρκετό ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες Β, λιπαρά, βιταμίνες Α και D. Στα παραπάνω, αξίζει να προσθέσουμε και τα προβιοτικά που είναι ιδανικά για την καλή υγεία του εντέρου και του ανοσοποιητικού μας συστήματος ενώ το αλάτι που περιέχει είναι ελάχιστο.

Τα μακαρόνια με κρέμα λεμονιού συνδυάζουν όλα αυτά τα οφέλη  μαζί με νοστιμιά σε ένα πιάτο.

Κοινοποίηση

μακαρόνια με κρέμα λεμονιούmakaronia me krema lemoniou