Μοσχαράκι με σόγια σως και σουσάμι

Print Friendly, PDF & Email

Το μοσχαράκι το έχουμε συνηθίσει μαγειρευτό σε διάφορες παραδοσιακές συνταγές. Τα ταξίδια, οι εκπομπές μας προτρέπουν να αρχίσουμε να μαγειρεύουμε συνταγές από όλο τον κόσμο. Έτσι ετοιμάσαμε ένα μοσχαράκι με σόγια και σουσάμι που μας ταξιδεύει στην Ασία.

Η Ασία είναι η μεγαλύτερη ήπειρος στον κόσμο. Είναι λογικό η κουζίνα της να διαφέρει από τον Βορρά στον Νότο, από την Ανατολή στην Δύση. Έχει όμως πολλά κοινά χαρακτηριστικά, όπως  το ρύζι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το σουσάμι, τα τσίλις και την σόγια.

Η διατροφική αξία της ασιατικής κουζίνας

Τα ευρήματα της σημαντικής διατροφικής αξίας της ασιατικής κουζίνας έχουν επιβεβαιωθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες. Για παράδειγμα, η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, ψαριού, τσαγιού, σόγιας και η μειωμένη κατανάλωση πρωτεΐνης κρέατος έχουν κάνει την Ιαπωνία μια χώρα με μειωμένα ποσοστά καρδιαγγειακών νοσημάτων. Αντίστοιχα μειωμένα ποσοστά έχουν επιβεβαιωθεί και για διάφορες μορφές καρκίνου όπως του προστάτη, του μαστού και του παχέος εντέρου, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Κίνα. Ένα παραδοσιακό σκεύος είναι το wok, το οποίο βοηθά σε ένα υγιεινό μαγείρεμα. Ο κοίλος πυθμένας του έχει την ιδιότητα να διατηρεί την ίδια υψηλή θερμοκρασία σε ολόκληρο το σκεύος, με αποτέλεσμα το γρήγορο και ομοιόμορφο μαγείρεμα, χρησιμοποιώντας την ελάχιστη ποσότητα λαδιού. Ο μειωμένος χρόνος μαγειρέματος βοηθά στη διατήρηση κατά ένα μεγάλο ποσοστό των θρεπτικών συστατικών των τροφών.

Συνοδεύουμε το μοσχαράκι με σόγια και σουσάμι με ρύζι ή νούντλς.

 

 

 

Κοινοποίηση

μοσχαράκι με σόγιαμοσχαράκι με σόγια