Μοτσαρέλα με βερίκοκα και βασιλικό

Μοτσαρέλα με βερίκοκα και βασιλικό

Συνταγή όπως μας αρέσει: απλή και νόστιμη με άρωμα καλοκαιριού!  Αντί για την κλασική καπρέζε, συνδυάζουμε τη μοτσαρέλα με βερίκοκα και βασιλικό. Τα ζουμερά και ώριμα βερίκοκα συνδυάζονται με την κρεμώδη μοτσαρέλα, φρέσκο βασιλικό και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τίποτα καλύτερο για να συνοδεύσει το κρασί μας! Με τον κίνδυνο να επαναλάβω τον εαυτό μου, η ποιότητα των πρώτων υλών είναι απαραίτητη για να εγγυηθούμε την επιτυχία του πιάτου μας.  Φέρνουμε λίγο το καλοκαίρι στο τραπέζι μας με τη μοτσαρέλα με βερίκοκα!

Δυο λόγια για τη διατροφική αξία του βερίκοκου

Το βερίκοκο μας χορταίνει χωρίς να προσθέτει περιττές θερμίδες. Πλούσιο σε βιταμίνη Α, η οποία είναι επίσης γνωστή ως ρετινόλη. Είναι λιποδιαλυτή και βοηθά στην ενίσχυση της όρασης, διατηρεί το ανοσοποιητικό σύστημα υπό έλεγχο, ενώ παράλληλα προστατεύει και το δέρμα. Η ρετινόλη και το βήτα καροτένιο (που επίσης έχουν τα βερίκοκα) μειώνουν τις πιθανότητες ηλικιακού εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας που προκαλεί συχνά απώλεια όρασης. Οι μικροσκοπικές τριχούλες στο εξωτερικό δέρμα του πορτοκαλοκίτρινου αυτού σαρκώδους φρούτου έχουν υφή βελούδου και μπορούν να καταναλωθούν χωρίς να χρειάζεται να αποφλοιωθούν. 100 γραμμάρια φρέσκων βερίκοκων προσφέρουν 12% βιταμίνης C, 12% βιταμίνης Α και 6% του καλίου που απαιτούνται από τον οργανισμό και όλα αυτά με λιγότερες από 50 θερμίδες.

Τα ώριμα βερίκοκα είναι φυσικές πηγές αντιοξειδωτικών. Όταν καταναλώνονται καθημερινά, βοηθούν τον οργανισμό να απαλλαγεί από τις τοξίνες, καταπολεμώντας ταυτόχρονα τις ελεύθερες ρίζες που βλάπτουν τα κύτταρα. Ο συνδυασμός βιταμίνης C, A, αντιοξειδωτικών και φυτοθρεπτικών συστατικών εξασφαλίζει ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Η μοτσαρέλα με βερίκοκα είναι μια καλοκαιρινή συνταγή. Όλο τον χρόνο απολαμβάνουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα όπως στη συνταγή κοτόπουλο με τζίντζερ και βερίκοκα.