Μπακαλιάρος με πατάτες και πιπεριά Φλωρίνης

Print Friendly, PDF & Email

Ο μπακαλιάρος με πατάτες και πιπεριά Φλωρίνης είναι ένα εναλλακτικό πιάτο για να αποφύγουμε το τηγάνισμα του μπακαλιάρου. Γίνεται  στην κατσαρόλα, είναι εξίσου νόστιμος και πολύ εύκολος στην παρασκευή του.

Ο παστός, υγράλατος μπακαλιάρος έγινε δημοφιλής παγκοσμίως, εκτός από τη νοστιμιά του, γιατί μπορεί να συντηρηθεί για πολλούς μήνες εκτός ψυγείου. Ο μπακαλιάρος είναι το παραδοσιακό πιάτο της 25ης Μαρτίου. Συνήθως μαγειρεύεται με φιλέτο μπακαλιάρου αλίπαστου, που έχουμε ξαλμυρίσει.

Η πατάτα περιέχει σημαντικές ποσότητες σύνθετων υδατανθράκων. Οι υδατάνθρακες της πατάτας διασπώνται πάρα πολύ αργά σε απλές ζαχαρούχες ουσίες, που εισέρχονται στο αίμα. Μια πατάτα μετρίου μεγέθους περιέχει περίπου το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης Βιταμίνης C.

Η θερμιδική της αξία βραστή ή ψητή είναι 90kcal περίπου τα 100γρ. Αν όμως τηγανιστεί, ρουφάει αρκετό λάδι, με αποτέλεσμα η θερμιδική της αξία να διπλασιάζεται ή να τριπλασιάζεται. Υπολογίζεται ότι μια βρασμένη πατάτα, χάνει τη μισή ποσότητα της βιταμίνης C και Β, και χάνει επίσης και το 40% του καλίου που περιείχε.

Το ελαιόλαδο, από την άλλη μεριά, αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, της λιποδιαλυτής βιταμίνης που εμφανίζει έντονη αντιοξειδωτική δράση. Η βιταμίνη Ε του ελαιολάδου είναι ένα ακόμη συστατικό του το οποίο συνδέεται με τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς σε συνδυασμό με τις πολυφαινόλες του και τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα που περιέχει.

Αν μας άρεσε ο μπακαλιάρος με πατάτες μπορούμε να κάνουμε και κροκέτες μπακαλιάρου.

Κοινοποίηση