Μπιφτέκια μανιταριών

Print Friendly, PDF & Email

Κάνουμε μπιφτέκια μανιταριών για vegan σάντουιτς. Γίνονται γρήγορα με διάφορα λαχανικά και είναι κατάλληλα για δίαιτα ή νηστεία.

Θα τα τιμήσουν ιδιαίτερα οι vegan φίλοι μας που επιπλέον προσέχουν τα κιλά τους. Τα συνηθισμένα μπιφτέκια μανιταριών περιέχουν πολύ πατάτα. Τα δικά μας μπιφτέκια περιέχουν βρώμη για να διατηρούν τη συνοχή τους. Μπορούμε να αυξομειώσουμε τη βρώμη για να πετύχουμε την επιθυμητή υφή.

Αν και τα μανιτάρια κατατάσσονται συχνά στην ίδια κατηγορία με τα λαχανικά, στην πραγματικότητα πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτά. Πρόκειται για μύκητες, ένα είδος καρπού χωρίς χλωροφύλλη και άνθη, ο οποίος αναπτύσσεται σε σκιερό και υγρό περιβάλλον, πάνω σε κάποια θρεπτική βάση, όπως είναι το ξύλο (κορμοί δένδρων), το φυτόχωμα και πολλά άλλα.

Θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων. Όμως έχουν σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών. Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των απαραίτητων αμινοξέων, είναι υψηλής βιολογικής αξίας.  Επομένως θεωρούνται ιδανικά για τους χορτοφάγους.

Αποτελούν ακόμη, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού περιέχουν ελάχιστες θερμίδες (13 θερμίδες ανά 100 γραμμ.). Το ελάχιστο νάτριο, τέλος, που βρίσκουμε σε αυτά, τα κάνει ιδιαίτερα αγαπητά σε όσους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν διατροφή φτωχή σε αλάτι.

Αν μας άρεσαν τα μπιφτέκια μανιταριών μπορούμε να κάνουμε και φαλάφελ.

Κοινοποίηση

Μπιφτέκια μανιταριώνΜπιφτέκια μανιταριώνΜπιφτέκια μανιταριώνΜπιφτέκια μανιταριώνΜπιφτέκια μανιταριώνΜπιφτέκια μανιταριώνμπιφτέκι λαχανικώνμπιφτέκι λαχανικών