Μάφινς χωρίς ζάχαρη της Νίνας

Print Friendly, PDF & Email

Τα μάφινς χωρίς ζάχαρη της Νίνας είναι η συνταγή μιας νεαρής φίλης μας.

Θέλησε να την μοιραστεί μαζί μας και μαζί σας μια και είναι η αγαπημένη της. Την δοκιμάσαμε και μας εντυπωσίασε το πόσο νόστιμα και υγιεινά είναι αν και δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη. Η ελαφρώς γλυκιά τους γεύση προέρχεται από την ώριμη μπανάνα.

Αντί για κλασικό αλεύρι χρησιμοποιούμε βρώμη που την αλέθουμε στο μούλτι.

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό υψηλής διατροφικής αξίας. Οι διαλυτές φυτικές ίνες της βρώμης, οι β-γλυκάνες, παγιδεύουν  την χοληστερόλη και διευκολύνουν την αποβολή της μέσω του εντέρου.

H μπανάνα έχει στην συνολική μάζα της πιο πολλούς υδατάνθρακες και λιγότερο νερό, σε σχέση με τα υπόλοιπα φρούτα. Ένα φρούτο ισοδυναμεί με ½ μεγάλη μπανάνα. Σαφέστατα βέβαια δεν παχαίνει κανείς σήμερα από φρούτα.

Η αλήθεια είναι πως μια μεγάλη μπανάνα (150γρ) έχει περίπου 160 θερμίδες. Μπορούμε να την εντάξουμε στη διατροφή μας αρκεί να υπολογίζουμε ότι θερμιδικά αντιστοιχεί σε δυο μικρά φρούτα. Οι θερμίδες μιας μπανάνας εξαρτώνται εκτός από το μέγεθός της και από την ωριμότητά της, αλλά συνήθως δεν είναι παραπάνω από 20-30 θερμίδες περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο φρούτο.

Αν τα μάφινς χωρίς ζάχαρη της Νίνας σας φάνηκαν προκλητικά προτείνουμε και τα  μάφινς μήλου χωρίς ζάχαρη.

Κοινοποίηση

Mάφινς χωρίς ζάχαρη της Νίνας