Παγωτό μπανάνα με σταγόνες σοκολάτας

Print Friendly, PDF & Email

Ένα παγωτό μπανάνα σοκολάτα δροσερό, υγιεινό και πεντανόστιμο. Οι μπανάνες όταν έχουν καταψυχθεί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να παρασκευάσουμε ένα παγωμένο γλύκισμα χωρίς ζάχαρη, γαλακτοκομικά, λιπαρά και … τύψεις.

Η παγωμένη μπανάνα σε κομματάκια είναι ένας τρόπος να παρασκευάζουμε παγωτό με λιγότερα λιπαρά. Δίνει μαλακή υφή στα παγωτά και τις γρανίτες.  Αν έχουμε μπανάνες που έχουν παραωριμάσει τις βάζουμε στην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιούμε σε παγωτά.

Οι φυτικές ίνες που περιέχει η μπανάνα ονομάζονται διαλυτές. Όταν οι τελευταίες βρεθούν στο έντερο, απορροφούν νερό. Αυτό μπορεί να  συμβάλλει στη διαχείριση της διάρροιας. Επιπλέον, οι φυτικές ίνες της μπανάνας αποτελούν τροφή για τους καλούς μικροοργανισμούς του εντέρου.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της σοκολάτας έχουν διάφορα οφέλη για την υγεία. Όσο υψηλότερη είναι η περιεκτικότητα της σοκολάτας σε κακάο, τόσο περισσότερα οφέλη αυτή παρέχει.

Η κατανάλωση σοκολάτας μπορεί να έχει τα ακόλουθα οφέλη:

  • μείωση στα επίπεδα χοληστερόλης
  • πρόληψη άνοιας
  • μείωση στον κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων

Το κακάο, το βασικό συστατικό της σοκολάτας, περιέχει βιολογικά δραστικές φαινολικές ενώσεις που προλαμβάνουν πιθανώς τη γήρανση και την αρτηριοσκλήρυνση.

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι η σοκολάτα μπορεί να μας προσθέσει βάρος, κυρίως λόγω των λιπαρών που περιέχει και λιγότερο της ζάχαρης.

Αν μας άρεσε το παγωτό μπανάνα σοκολάτα δοκιμάζουμε και vegan παγωτό φιστίκι.

Κοινοποίηση