Red velvet κέικ

Red velvet κέικ

Tο red velvet κέικ έχει μπει δυναμικά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Για γενέθλια ή Χριστούγεννα είναι μια καλή επιλογή. Προσπαθήσαμε να μειώσουμε λίγο τα λιπαρά του χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση.

Κέικ υπήρχαν από το 1800 . Κόκκινα όμως κέικ ήταν ανύπαρκτα. Μερικές φορές για να δώσουν χρώμα και να τα κάνουν προκλητικά χρησιμοποιούσαν χυμό παντζαριού.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’30, ο κ. Adams, που εμπορευόταν τεχνητά χρώματα και εσάνς, «χτύπησε» με ένα νέο κέικ!

Προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις, σκέφτηκε να συνδέσει τα προϊόντα με ένα προκλητικά ελκυστικό αποτέλεσμα: τι καλύτερο από ένα Red Velvet Cake αληθινά κόκκινο;

Σύντομα το «νέο γλυκό» γίνεται δημοφιλές και εμφανίζεται σ’ όλα τα αμερικανικά σπίτια. Μεταπολεμικά  θριαμβεύει ως εμβληματικό επιδόρπιο του θρυλικού Waldorf-Astoria Hotel της Νέας Υόρκης.

Η μόδα του ξεφτίζει μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ΄80.  Έρχεται πάλι στο προσκήνιο στο σινεμά και τις «Ανθισμένες Μανόλιες» , όπου εμφανίζεται δίπλα στη Σίρλεϊ ΜακΛέιν σαν  γαμήλια τούρτα. Το 1996, το ζαχαροπλαστείο του Μανχάταν «Magnolia Bakery» (παγκοσμίως γνωστό από πλάνα του Sex and the City) εκτοξεύει εκ νέου τη φήμη του, ως Cup Cake πλέον, με το μαγικό touch της Sarah Jessica Parker. Και ο Raven Patrick, γνωστότερος ως Cake Man Raven, ο μαύρος Αμερικανός «γκουρού» του Red Velvet Cake, θα σφραγίσει το come-back του γλυκού ως top trend κάνοντας το μαγαζάκι του το απόλυτο hot spot του Μπρούκλιν.

 

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το red velvet κέικ με ζεστό γλυκό κρασί (Glühwein) χωρίς ζάχαρη.