Ρυζόγαλο με μήλο, κανέλα και σταφίδες

Print Friendly, PDF & Email

Τι κάνουμε όταν θέλουμε comfort food; Ρυζόγαλο με μήλο, κανέλα και σταφίδες που θυμίζει μηλόπιτα! Εδώ παρουσιάζουμε μια εκδοχή ρυζόγαλου υγιεινή και γευστική. Συνοδεύουμε με την κλασική κανέλα (που βοηθάει και στη ρύθμιση του σακχάρου) και τριμμένο καρύδι..

Οι σταφίδες είναι ένα θρεπτικό σνακ, που μας δίνει γρήγορα ενέργεια. Έχουν όμως σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και θερμίδες.Τα 30 γραμμάρια δίνουν περίπου 100 θερμίδες, περίπου όσες ένα μικρό σνακ. Oι σταφίδες είναι καλή πηγή φυτοθρεπτικών συστατικών που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Είναι επίσης πλούσιες σε σίδηρο, βιταμίνες και ανόργανες ουσίες. Αποτελούν καλή πηγή μαγνησίου, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία της καρδιάς, καθώς και για την καλή λειτουργία των μυών. Τέλος, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Το ρυζόγαλο με μήλο περιέχει αρκετά σάκχαρα από τις σταφίδες και την καστανή ζάχαρη. Αν προσέχουμε το σάκχαρό μας προτιμούμε το ρυζόγαλο με στέβια.

Το ρύζι περιέχει σε ποσοστό 90% περίπου απλούς και σύνθετους υδατάνθρακες και είναι ελεύθερο από γλουτένη, τη βασική πρωτεΐνη των δημητριακών. Για αυτό το λόγο μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, τη γνωστή κοιλιοκάκη.

Όσον αφορά τα μικρο-θρετικά συστατικά είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Από όλες τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος Β το ρύζι, δεν περιέχει μόνο την Β12. Αντίθετα περιέχει σημαντικά ποσά από τις υπόλοιπες βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

 

Κοινοποίηση

ρυζόγαλο με μήλο κανέλα και σταφίδες