Σάλτσα ντομάτας από ντοματίνια

Print Friendly, PDF & Email
Μπορεί τα ντοματίνια να είναι λίγο πιο ακριβά από τις κλασικές ντομάτες. Πραγματικά όμως σάλτσα ντομάτας από ντοματίνια είναι πιο γλυκιά και πολύ περισσότερο αρωματική. Είναι κι ένας έξυπνος τρόπος να αξιοποιήσουμε τα ντοματίνια που μας έχουν περισσέψει στο ψυγείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ας μιλήσουμε για τη θρεπτική αξία της ντομάτας

Η  ντομάτα, όπως και τα ντοματίνια, είναι φτωχή σε θερμίδες. Στα 100 γρ. αποδίδουν 22 θερμίδες. Όσον αφορά τα μακροθρεπτικά συστατικά της, στην προαναφερθείσα ποσότητα περιέχονται 5 γραμμάρια υδατανθράκων, 1 γραμμάριο πρωτεϊνών και καθόλου λιπαρά.

Επίσης, η ντομάτα είναι καλή πηγή φυτικών ινών. Επίσης 100 γρ. ντοματίνια καλύπτουν το 30% των ημερήσιων αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού σε βιταμίνη C. H συγκεκριμένη βιταμίνη παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού και διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Η ντομάτα, όπως και τα ντοματίνια, περιέχει επίσης μια πολύτιμη βιταμίνη του συμπλέγματος Β, το φολικό οξύ, ή αλλιώς βιταμίνη Β9, το οποίο είναι απαραίτητο για την κυτταρική λειτουργία και την ανάπτυξη των ιστών. Η ντομάτα μας εφοδιάζει όμως και με κάλιο, ένα μέταλλο χρήσιμο για τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και για την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.

Αν μας άρεσε η  σπιτική σάλτσα ντομάτας από ντοματίνια, μπορούμε να δοκιμάσουμε και τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας για τον χειμώνα.

Κοινοποίηση