Τυρόψωμα με λιαστή ντομάτα και βασιλικό

Print Friendly, PDF & Email

Κάνουμε ελαφριά τυρόψωμα με λιαστή ντομάτα και βασιλικό για το σχολείο ή για σνακ. Και αυτή τη συνταγή μας την έδωσε η Χριστιάννα, μητέρα 4 κοριτσιών που πάντα μαγειρεύει νόστιμα και υγιεινά. Η συνταγή της είναι εύκολη, γρήγορη και με λίγα υλικά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ψήνουμε στον φούρνο.

Τα κάνουμε με ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση. Φυσικά μπορούν να γίνουν και με ελαιόλαδο. Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι το ελαιόλαδο έχει περισσότερες θερμίδες από τα ηλιέλαιο. Αυτό είναι αποτέλεσμα μάλλον της μεγαλύτερης ρευστότητας των σπορέλαιων, του δυνατότερου αρώματος και της εντονότερης γεύσης του ελαιόλαδου. Το ελαιόλαδο παρέχει σαφώς υψηλότερης θρεπτικής αξίας λιπαρά οξέα, που είναι κυρίως μονοακόρεστα. Επίσης περιέχει τον ίδιο αριθμό θερμίδων (9 θερμίδες ανά γραμμάριο), όπως και όλα τα άλλα λάδια, ανεξάρτητα από τον καρπό από τον οποίο προέρχονται.  Είναι όμως πιο υγιεινό λόγω της παρουσίας αντιοξειδωτικών ουσιών όπως π.χ. η βιταμίνη Ε, οι οποίες έχουν αντικαρκινική και αντιγηραντική δράση.

Από τυριά επιλέγουμε ανθότυρο και μοτσαρέλα για λιγότερα λιπαρά  και τα αρωματίζουμε με βασιλικό. Μπορούμε φυσικά να χρησιμοποιήσουμε και άλλα είδη τυριών. Επειδή όμως η λιαστή ντομάτα έχει αρκετό αλάτι μερικές φορές πρέπει να δοκιμάσουμε το μείγμα να μη γίνει αλμυρό.

Εκτός από τα τυρόψωμα με λιαστή ντομάτα ένα άλλο ωραίο σνακ για το σχολείο ή για ένα βράδυ με φίλους είναι και τα τυρόψωμα ολικής.

,

Τυρόψωμα με λιαστή ντομάτα και βασιλικόΤυρόψωμα με λιαστή ντομάτα και βασιλικόΤυρόψωμα με λιαστή ντομάτα και βασιλικό